Η πρώτη εφημερίδα που βάζει ένθετο αποκλειστικά για καλές ειδήσεις

Η πρώτη εφημερίδα που βάζει ένθετο αποκλειστικά για καλές ειδήσεις

Πολύ θετική η απήχηση τους αναγνώστες

Με μια πρωτότυπη πρωτοβουλία, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera παρουσίασε το νέο ένθετό της «Buone Notizie», που είναι ολόκληρο αφιερωμένο στις «Καλές Ειδήσεις». Πρόκειται για ένα εβδομαδιαίο ένθετο 40 σελίδων, το οποίο δίνει έμφαση σε θετικές εξελίξεις και ειδήσεις, με κύρια αναφορά στον χώρο του εθελοντισμού, της αλληλέγγυας επιχειρηματικότητας, των κοινωφελών ιδρυμάτων, αλλά και με σειρά συνεντεύξεων με γνωστά πρόσωπα του αθλητισμού και του θεάματος.

Στο πρώτο ένθετο, το οποίο κυκλοφόρησε χθες, παρουσιάζεται αναλυτικό ρεπορτάζ από τις σεισμόπληκτες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, με έμφαση στην θετική επίδραση της μουσικής για την επιστροφή των κατοίκων σε μια όσο γίνεται πιο ομαλή καθημερινότητα.

«Βοηθήστε μας να παρουσιάσουμε τις τόσες θετικές συμβολές των οικογενειών, των επιχειρήσεων και των εθελοντών», γράφουν σε μήνυμά τους προς τους αναγνώστες οι δημοσιογράφοι της Corriere. Τις ευχές της για την νέα αυτή πρωτοβουλία εξέφρασε μέσω του διαδικτύου και η γνωστή ιταλίδα τραγουδίστρια Λάουρα Παουζινi.

«Δεν θέλουμε να εκθειάσουμε τους υποτιθέμενους "καλούς", σε βάρος υποτιθέμενων "κακών", αλλά να υπογραμμίσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί λύση στα διάφορα προβλήματα», δήλωσε η υποδιευθύντρια της Corriere della Sera Mπάρμπαρα Στεφανέλι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Μια πρωτοβουλία, όπως εξήγησε η δημοσιογραφος, η οποία «θα ήθελε να λειτουργήσει και ως κέντρισμα για πολίτες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν και να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, αλλά μπορεί να φοβούνται ότι δεν θα τα καταφέρουν».