Ένσταση Σαββίδη για το διαγωνισμό στο ΔΟΛ

Ένσταση Σαββίδη για το διαγωνισμό στο ΔΟΛ

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι

Ένσταση κατά του διαγωνισμού με τον οποίο ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη πέρασε στον όμιλο Μαρινάκη έναντι 22,89 εκατ. ευρώ, κατέθεσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και συγκεκριμένα η εταιρεία συμφερόντων του, Dimera.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, «η ένσταση σχετίζεται με το γεγονός ότι στο διαγωνισμό συμπεριλήφθηκαν οι μετοχές του Τηλέτυπου».

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΒΗΜΑ αναφέρεται πιο συγκεκριμένα ότι «η εταιρεία Dimera συμφερόντων του κ.Σαββίδη που πήρε μέρος στο διαγωνισμό, αλλά η προσφορά της απείχε σημαντικά από αυτή που πλειοδότησε, κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους της, με προσχηματικά επιχειρήματα. Η συγκεκριμένη εταιρεία υποστηρίζει στην ένσταση της ότι δεν έπρεπε να συμπεριληφθούν στο διαγωνισμό οι μετοχές του Τηλέτυπου - Μέγκα - παρόλο που αποτελούσαν περιουσιακό στοιχείο του ΔΟΛ. Είναι αξιοσημείωτο ότι η εταιρεία του κ.Σαββίδη μετείχε κανονικά στο διαγωνισμό, χωρίς να εκδηλώσει οποιαδήποτε επιφύλαξη».

«Aν ο κ.Σαββίδης επιθυμούσε διακαώς να αποκτήσει μέσα ενημέρωσης θα μπορούσε να τα διεκδικήσει με μια ανταγωνιστική προσφορά. Δεν το έπραξε για τους δικούς του λόγους και τώρα προσπαθεί, ελπίζουμε ανεπιτυχώς, να δημιουργήσει εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαδικασίας», σημειώνεται μεταξύ άλλων.