Λάβετε θέσεις… μπροστά στην τηλεόραση: Ξεκινά το House of Cards

Λάβετε θέσεις… μπροστά στην τηλεόραση: Ξεκινά το House of Cards

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, 30 Μαΐου, ο πέμπτος κύκλος της σειράς που... σπάει ταμεία

Λάβετε θέσεις στον καναπέ, την πολυθρόνα, ή όπου βρείτε μπροστά στην τηλεόραση. Γιατί απόψε, κάνει πρεμιέρα ο πέμπτος κύκλος της δημοφιλούς σειράς House of Cards, στο δίκτυο Netflix.

Γιατί μπορεί η Ρόμπιν Ράιτ να δήλωσε πρόσφατα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τους έκλεψε πολλές ιδέες, όμως εκατομμύρια φανατικοί τηλεθεατές παραμένουν «πιστοί» του σίριαλ και αναμένουν πώς και πώς κάθε νέο επεισόδιο.

Ο πολυαναμενόμενος νέος κύκλος κάνει πρεμιέρα αποτελείται από 13 επεισόδια τα οποία θα μεταδίδονται ένα ανά εβδομάδα.

Στον κύκλο αυτό δεν συμμετέχει ο δημιουργός της σειράς, συγγραφέας και παραγωγός Μπο Γουίλιμον. Συγγραφείς του 5ου κύκλου είναι οι Μελίσα Γκίμπσον και Φρανκ Πουγκλίζ, βετεράνοι σεναριογράφοι οι οποίοι νιώθουν τον «Φρανκ» και την «Κλερ» μέλη της οικογένειάς τους.

Το τρέιλερ της σειράς «προμηνύει» τη συνέχεια της προεκλογικής εκστρατείας μεταξύ του Φρανκ 'Αντεργουντ (Κέβιν Σπέισι) και του Γουίλ Κόνγουεϊ (Τζόελ Κίναμαν) ο οποίος διεκδικεί την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των εκλογών. Ο προηγούμενος κύκλος διακόπηκε κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ. Ο Φρανκ και η Κλερ είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν με κάθε κόστος και είναι φανερό ότι δεν θα αφήσουν σε «χλωρό κλαδί» τον Κόνγουεϊ.

Στο τρέιλερ βλέπουμε τον Κόνγουεϊ νευρικό και αγχωμένο μετά τις κινήσεις του αντιπάλου του Φρανκ, ο οποίος κινείται έξυπνα, στοχευμένα και χωρίς ενδοιασμούς. Καθώς στον προηγούμενο κύκλο είχαμε παρακολουθήσει τη δημοσίευση άρθρου σε μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα για τις «ραδιουργίες» του Φρανκ, μένει να δούμε τώρα πώς αυτός θα μπορέσει να αντιστρέψει το αρνητικό γι αυτόν κλίμα. Υπάρχει όμως και ο παράγοντας Κλερ η οποία περιμένει στη γωνία για να πάρει την εκδίκησή της από τον Φρανκ.

Στον νέο κύκλο θα δούμε και νέα πρόσωπα, ανάμεσά τους η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός Πατρίτσια Κλάρκσον και ο Κάμπελ Σκοτ, κινηματογραφικός πατέρας του Πίτερ Πάρκερ στην ταινία «Amazing Spider-Man».

Με πληροφορίες από Corriere della Sera