Η κοιλιά της έκρυβε έναν όγκο σε μέγεθος μικρού παιδιού !

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές περιστατικό βρέθηκαν οι γιατροί σε ένα νοσοκομείο της Βουλγαρίας, όταν μία 67χρονη ασθενής κατέφτασε με υψηλό πυρετό και επιπλοκές μετά από γρίπη, καθώς εντόπισαν μία γιγαντιαία μάζα στην κοιλιακή της χώρα, η οποία συμπίεζε πολλά ζωτικά όργανά της.

Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για έναν τεράστιο όγκο, βάρους 23 κιλών, ο οποίος και αφαιρέθηκε μετά από χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, η επέμβαση δεν ήταν και τόσο εύκολη, καθώς οι γιατροί δεν ήξεραν τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν.

"Έχουμε δει παρόμοιες παράξενες περιπτώσεις που περιγράφονταν σε ιατρικά εγχειρίδια των αρχών του περασμένου αιώνα.", δήλωσε ο Στέφαν Κονσταντίνοφ, ένας από τους τρεις χειρουργούς που συμμετείχαν στην επέμβαση, ενώ ο Μπόζινταρ Σλάβτσεφ σημείωσε: "Αφαιρέσαμε έναν όγκο βάρους 23 κιλών. Είχε το μέγεθος παιδιού 6-7 ετών. Δεν έχω συναντήσει ποτέ στην καριέρα μου άλλη τέτοια περίπτωση αμέλειας εκ μέρους του ασθενούς".

Όπως παραδέχθηκε η 67χρονη, γνώριζε εδώ και 20 χρόνια την ύπαρξη του όγκου, αλλά φοβόταν να κάνει εγχείριση για την αφαίρεσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αφαίρεση του όγκου η ασθενής έχασε το ένα τρίτο του βάρους της.