Ο πόλεμος τελείωσε αλλά πατέρας και γιος έμειναν στη ζούγκλα

Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως στο Βιετνάμ. 

Την Πέμπτη, στις ζούγκλες του Κεντρικού Βιετνάμ, εντοπίστηκε ένας άνδρας, που έζησε επί 40 χρόνια με τον γιο του, αποκομμένος από τον πολιτισμό. 

Ο 82χρονος Βιετναμέζος και ο 41χρονος, σήμερα, γιος του κατέφυγαν στη ζούγκλα το 1973, πριν από το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ όταν το χωριό στο οποίο ζούσαν, βομβαρδίστηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα το σπίτι τους να καταστραφεί.

Ο Ho Van Lang ήταν μόλις δύο ετών όταν ο πατέρας του, Ho Van Thanh, τον πήρε και μπήκαν στη ζούγκλα για να γλυτώσουν, ενώ μια νάρκη σκότωσε τη γυναίκα του και τα άλλα δύο του παιδιά.

Ο πόλεμος τελείωσε αλλά πατέρας και γιος δεν βγήκαν ποτέ από τη ζούγκλα. Το αγοράκι μεγάλωσε σε ένα δεντρόσπιτο που έφτιαξε ο μπαμπάς του και οι δύο άνδρες επιβίωσαν φυτεύοντας καλαμπόκι και συλλέγοντας φρούτα και καρπούς από τα δέντρα της ζούγκλας.  

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν τυχαία από ανθρώπους κοντινού χωριού, περίπου 40 χιλιόμετρα μέσα στη ζούγκλα. 

Όπως ο κινηματογραφικός ήρωας Ταρζάν, φορούσαν μόνο ένα πανί γύρω από τη μέση τους . Ο πατέρας μετά βίας περπατούσε από την εξάντληση αλλά μπορούσε να μιλήσει λίγο από την Cor, την εθνοτική μειονοτική γλώσσα τους. 

Ο 41χρονος όμως Lang(φωτ), έδειχνε εντελώς χαμένος μπροστά στα δημοσιογραφικά συνεργεία και τον κόσμο που αντίκριζε για πρώτη φορά στη ζωή του και αδυνατούσε να συνεννοηθεί, καθώς  γνωρίζει μόνο μερικές λέξεις.

Τόσο ο γιος, όσο και ο πατέρας μεταφέρθηκαν στο κοντινότερο νοσοκομείο ενώ οι αρχές του Βιετνάμ υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για την επανένταξη του Lang στον πραγματικό κόσμο.