Φωτογραφική μηχανή που διαβάζει την ανθρώπινη αύρα;

Ένας φωτογράφος από τη Νέα Ζηλανδία, βάλθηκε να αποδείξει πως η αύρα δεν είναι κάτι εξωπραγματικό αλλά ότι υπάρχει. Και ότι μπορεί να φωτογραφηθεί. O Carlo Van de Roer χρησιμοποιεί μια φωτογραφική μηχανή με την ονομασία “AuraCam 6000”, η οποία διαβάζει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του ανθρώπου που φωτογραφίζεται και καταγράφει την αύρα του. Κατ’ αυτό τον τρόπο σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, θα αποτυπωθεί αντικειμενικά αυτό που πολλά μέντιουμ δηλώνουν πως αισθάνονται για κάποια πρόσωπα, αλλά δε μπορεί να αποδειχθεί και να αποτυπωθεί. "Είναι η αποτύπωση της ιδέας πως η φωτογραφία κάποιου μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με την ψυχική του κατάσταση", δηλώνει ο de Roer.

Η διαδικασία είναι η εξής: στα χέρια του προσώπου προς φωτογράφιση συνδέονται δύο καλώδια τα οποία καταλήγουν στην κάμερα, μέσω καλωδίων. Στο σημείο αυτό, η μηχανή αρχίζει να συλλέγει "βιοτροφοδότηση" από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, συγκεκριμένα όργανά του, καθώς και το ηλεκτρομαγνητικό του πεδίο. Ο μηχανισμός συλλέγει και συνυπολογίζει επίσης στοιχεία όπως η θερμοκρασία του σώματος, η υγρασία και ο στατικός ηλεκτρισμός. Κατ’ αυτό τον τρόπο συλλέγεται η ενέργεια και η αύρα του ατόμου και κατευθύνεται στην κάμερα. Η κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από ένα διάγραμμα που επεξηγεί τις αποτυπώσεις της αύρας που εμφανίζονται στην εικόνα. Για παράδειγμα, το πορτοκαλί αναπαριστά την ενέργεια με μια έντονα πνευματική κατεύθυνση, ενώ το πρόσωπο που το συνοδεύει είναι ζωντανό, καλλιτεχνική φύση, διαθέτει υψηλή αντίληψη και είναι δημιουργικό.

Σύμφωνα με το site ωστόσο, οι εικόνες που προκύπτουν δεν είναι η ίδια η αύρα αλλά μια ελλιπής ηλεκτρονική της αποτύπωση. Εξάλλου, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο φωτογράφος-καλλιτέχνης, η ακριβής διαδικασία δεν αποκαλύπτεται, καθώς αποτελεί επαγγελματικό μυστικό. Σύμφωνα με τον de Roer πάντως, η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού διερευνά τις σχέσεις εικονιζόμενου-φωτογράφου, αλλά και μπορεί να αποκαλύψει πράγματα που διαφορετικά δεν είναι ορατά.