Το Jurassic Park κατεδαφίζεται… εξαιτίας ενός κουνουπιού

Όλοι όσοι είδαμε το Jurassic Park σίγουρα θυμόμαστε μια από τις πρώτες σκηνές, στην οποία ο μαιτρ της σκηνοθεσίας, Στίβεν Σπίλμπεργκ, έδωσε έμφαση με περισσή μαεστρία: το απολιθωμένο κεχριμπάρι μέσα στο οποίο βρέθηκε το κουνούπι που είχε πιει αίμα δεινοσαύρων κι έτσι διατήρησε το DNA των τρομερών προϊστορικών γιγάντων που ξαναήρθαν στη ζωή.

Όμως, 20 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του Jurassic Park (ναι ήταν το 1993 που βγήκε η ταινία), οι επιστήμονες έρχονται να... κατεδαφίσουν το Ιουράσιο Πάρκο. Γιατί βρήκαν ένα λάθος στο σενάριο που ανατρέπει όλη την ιστορία: το κουνούπι που υποτίθεται ότι έδωσε ζωή στους δεινόσαυρους ήταν λάθος είδος.

Ο εν αποστρατεία εντομολόγος του αμερικανικού ναυτικού, Joe Conlon, επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν κουνούπια την εποχή των δεινοσαύρων και μάλιστα δεν σκιάζονταν από το τεράστιο μέγεθος των σαυρών αυτών. Αλλά όχι αυτό το κουνούπι που απεικονίζεται!

Το είδος που απεικονίζεται στις πρώτες σκηνές της ταινίας είναι το είδος Toxorhynchites rutilus. Το οποίο μπορεί να υπήρχε πριν από 170 εκατομμύρια χρόνια αλλά δεν πίνει αίμα! Στην πραγματικότητα είναι το μοναδικό κουνουπιού που δεν πίνει αίμα! Από 22 τράβηξαν φιγούρα ο κ. Σπίλμπεργκ και ο κ. Κράιτον (συγγραφέας - σεναριογράφος).

Επίσης, ο εντομολόγος λέει ότι δεν θα μπορούσε το DNA να παραμείνει ανέπαφο για τόσα εκατομμύρια χρόνια.

Εμείς να πούμε ότι συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες και τη σπουδή των επιστημόνων για ακρίβεια αλλά εντάξει... σκηνοθετική αδεία ας δώσουμε λίγο τόπο στη φαντασία. 

Θυμηθείτε τη σκηνή που ίσως οι συντελεστές της ταινίας θα θελήσουν να ξεχάσουν.