Πλέον η Monopoly θα παίζεται με… γάτες!

Παπούτσι, τραίνο, καπέλο ή απλά πιόνια... η γάτα ανέβηκε στο πίνακα της Monopoly και τα πήρε όλα στο κυνήγι. Και στο εξής, το αγαπημένο επιτραπέζιο παιχνίδι θα παίζεται με... γάτες!

Οι φανατικοί φίλοι του κλασσικότερου ίσως παιχνιδιού στον κόσμο ψήφισαν και αποφάσισαν: τα σιδερένια πιόνια της Monopoly θα αντικατασταθούν με πιόνια σε σχήμα γάτας.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Hasbro έκανε online δημοσκόπηση για έναν ολόκληρο μήνα καλώντας τους φίλους της Monopoly να αποφασίσουν τι πιόνι θέλουν να... τους εκπροσωπεί στο εξής στον πίνακα του παιχνιδιού. Η γάτα κέρδισε μακράν μεταξύ άλλων υποψηφιοτήτων όπως: ρομπότ, ελικοπτεράκι, διαμαντένιο δαχτυλίδι και κιθάρα.

“Μάλλον έχουμε πολλούς γατόφιλους πελάτες” είπε αστειευόμενος ο εκπρόσωπος της Hasbro, Jonathan Berkowitz.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του παιχνιδιού που οι παίκτες αποκτούν λόγο και διαλέγουν ποια πιόνια θέλουν να έχει το παιχνίδι.

“Τα πιόνια έχουν ρόλο κλειδί στη Monopoly... οι φίλοι μας είναι πολύ παθιασμένοι με τα πιόνια, με το ποιο πιόνι θα διαλέξουν για να μπουν στο παιχνίδι” προσθέτει ο Berkowitz.

Η γάτα κέρδισε την ψήφο 1 στους 3 παίκτες. Ενώ στο παιχνίδι θα διατηρηθεί και ο Scottie, το αγαπημένο πιόνι- σκύλος.

Από το παιχνίδι θα αποσυρθεί το πιόνι- σίδερο. Το σίδερο ήταν μέσα στα πρώτα πιόνια που επέλεξαν οι δημιουργοί της Monopoly, Parker Brothers το 1935. Τότε, η νεόφερτη τεχνολογία του σίδερου έπαιζε σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή καθώς όλο και περισσότερες νοικοκυρές το έβαζαν στο σπίτι τους.