Κινεζική «boy band» από κορίτσια σαρώνει στην Ασία

Οι Acrush έχουν χιλιάδες θαυμαστές στο Weibo μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα.

Αποτελείται από κορίτσια, αλλά μοιάζει περισσότερο με «boy band», καθώς  έχει υιοθετήσει το ανδρόγυνο στυλ που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κίνα. Είναι πέντε κορίτσια ηλικίας 18 έως 24 ετών με κοντά μαλλιά και επιλέγουν να ντύνονται με ρούχα που θα φορούσαν άνετα νεαρά αγόρια, όπως γραβάτες, παντελόνια και εμφανίσεις ποδοσφαιριστών.

Το συγκρότημα Acrush έχει προβληθεί σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα προτού κυκλοφορήσει η μουσική του και έχει χιλιάδες θαυμαστές στο Weibo μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα.

«Είμαστε ένα γυναικείο συγκρότημα. Αλλά μοιάζουμε περισσότερο με όμορφους νεαρούς άνδρες και όχι τόσο με νεαρές γυναίκες» ανέφερε η Min Junqian ένα από τα μέλη της μπάντας στο CNN.

Το επίσημο όνομά τους είναι FFC-Acrush και όπως διευκρινίζουν το A προέρχεται από τον Άδωνι της ελληνικής μυθολογίας, τον ωραίο νέο θεό, αγαπημένο της Αφροδίτης.

Οι κυνηγοί ταλέντων στην Κίνα επιδίωκαν εδώ και χρόνια να δημιουργήσουν μία ανδρόγυνη μπάντα, αλλά λίγα κορίτσια ήταν έτοιμα να αναλάβουν το ρίσκο, ανέφερε ο Zhou Xiaobai.

Το πρώτο τους σινγκλ «Action» κυκλοφόρησε την Παρασκευή.