Κινδυνεύει με φυλάκιση επειδή… πέταξε ψωμί στα ψάρια!

Η 53χρονη γυναίκα κρατείται σε αστυνομικό τμήμα επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα χρήματα της εγγύησης

Μία 53χρονη Ρωσίδα τουρίστρια κρατείται στην Ταϊλάνδη και είναι αντιμέτωπη με φυλάκιση ενός έτους, πρόστιμο 2.850 δολαρίων ή και τα δύο. Το έγκλημά της; Ότι πέταξε ψωμί σε ψάρια για να τα ταΐσει!

Αλλά όχι όποια κι όποια ψάρια: η Όλγκα Σμιρνόβα πέταξε ψωμί σε έναν προστατευόμενο κοραλλιογενή ύφαλο στο Πουκέτ, και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα, κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.

“Καταφέραμε να μιλήσουμε με αξιωματούχους στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται η γυναίκα. Η Ρωσίδα πολίτης δεν είχε τα λεφτά που απαιτούνται για την εγγύηση, που είναι σχεδόν 3.000 δολάρια, και γι' αυτό περιμένει εκεί να δικαστεί”, δήλωσε στο RIA Novosti εκπρόσωπος του ρωσικού προξενείου στην Ταϊλάνδη.

Η τουρίστρια συνελήφθη στην παραλία Πλαμπ Πλα του Πουκέτ, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ενώ πετούσε ψωμί στα ψάρια από τις τοπικές αρχές που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίες μετά τη σύλληψη τής έδειξαν τις προειδοποιητικές αφίσες που είναι αναρτημένες στο νησί και αναφέρουν τους ισχύοντες κανόνες.

“Έχουμε μία πολύ αυστηρή στάση σε αυτό. Είναι υποχρεωμένη να πληρώσει την εγγύηση και να παραμείνει στην Ταϊλάνδη μέχρι η υπόθεσή της να εξεταστεί σε δικαστήριο”, δήλωσε ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος της αστυνομίας.