Είχε λαβίδα στο στομάχι για 18 χρόνια αλλά νόμιζε ότι είχε έλκος!

Ο άνδρας είχε υποβληθεί σε έκτακτο χειρουργείο και μάλλον από τότε ξεχάστηκε το εργαλείο στο στομάχι του

Για περίπου 18 χρόνια, ο 54χρονος (σήμερα) Μα Βαν Νχατ από το Βιετνάμ νόμιζε ότι είχε έλκος στομάχου. Πονούσε από καιρού εις καιρόν και οι γιατροί του έδιναν φάρμακο παυσίπονο για το έλκος. Τελικά όμως, ο Νχατ δεν είχε έλκος αλλά μια ξεχασμένη ιατρική λαβίδα στο στομάχι του!

Το 1998 ο Νχατ είχε υποβληθεί σε επείγον χειρουργείο επειδή είχε ένα τροχαίο ατύχημα και κινδύνευσε. Και προφανώς τότε οι γιατροί ξέχασαν τη λαβίδα μέσα στο στομάχι του.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση VTV, ο 54χρονος έβγαλε πρόσφατα μια ακτινογραφία που η οποία έδειξε ότι για τον πόνο ευθυνόταν η λαβίδα. Το εργαλείο μήκους 15 εκατοστών είχε σπάσει σε μικρά κομμάτια και είχε σφηνώσει στο στομάχι του Νχατ. Τα κομμάτια αφαιρέθηκαν με χειρουργική επέμβαση.

Στο νοσοκομείο που υπεβλήθη σε επέμβαση το 1998 ψάχνουν ποιος και πώς μπορεί να είχε ξεχάσει την λαβίδα μέσα στο σώμα του 54χρονου. Ειδοποιούνται μάλιστα ακόμη και όσοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν πάρει σύνταξη. Τα ιατρικά σφάλματα είναι συχνό φαινόμενο στο Βιετνάμ, όπου τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν δύο κρούσματα με γιατρούς που χειρούργησαν το λάθος άκρο ασθενούς καθώς και τρεις περιπτώσεις όπου άνδρες διαγνώστηκαν ως...έγκυοι.