Ακροδεξιός δήμαρχος έκανε στο δήμο του οδό Brexit

Ως "φόρο τιμής" στο βρετανικό λαό, όπως ο ίδιος λέει

Οδός Brexit θα υπάρχει στο εξής στην πόλη Beaucaire, στη νότια Γαλλία. Ο δήμαρχος της πόλης, ανερχόμενο πολιτικό στέλεχος στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, ανακοίνωσε πως μετονομάζει κεντρικό δρόμο της πόλης σε οδό Brexit "φόρο τιμής στην απόφαση του κυρίαρχου βρετανικού λαού".

Η οδός Brexit βρίσκεται κοντά στην οδό Robert Schuman και τη λεωφόρο Jean Monnet, που πήραν το όνομά τους προς τιμήν δύο ιδρυτών της ΕΕ.

Διχασμένοι οι κάτοικοι της πόλης αλλά και ολόκληρης της Γαλλίας μετά την απόφαση, όπως αναφέρει ο Guardian. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι μισοί σημείωναν πως η οδός που ονομάστηκε Brexit είναι ένας κυκλικός δρόμος, που δεν οδηγεί πουθενά. Άλλοι σχολίασαν ότι η τοποθεσία του, ανάμεσα στις οδούς Schuman και Monnet, σημαίνει ότι οδηγεί από την Ευρώπη και πάλι στην Ευρώπη.

Αυτή η κίνηση του δημάρχου της Beaucaire αποτελεί και μία υπενθύμιση της υπόσχεσης της Μαρίν Λεπέν, αρχηγού του Εθνικού Μετώπου, να κάνει δημοψήφισμα στη Γαλλία για το μέλλον της χώρας στην ΕΕ, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.