Γιατί έχουν πεθάνει τόσοι διάσημοι το 2016: Η επιστημονική εξήγηση

Η απάντηση που δίνει το BBC

Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΠΑΡΑΞΕΝΑ
Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
Εκτύπωση
Γιατί έχουν πεθάνει τόσοι διάσημοι το 2016: Η επιστημονική εξήγηση

Πλέον φαντάζει απίθανο να κυλήσει μια εβδομάδα, χωρίς να θρηνήσουμε για διάσημο σταρ - από τον Ντέιβιντ Μπάουι, στον Άλαν Ρίκμαν και χθες τον Prince. "Αρκετά, 2016!", γράφει με "θυμό" το BBC που επιχειρεί να "εξηγήσει" το μακάβριο αυτό ντόμινο των απανωτών θανάτων. Όπως σημειώνει ο συντάκτης, Nick Serpell, ο αριθμός των σημαντικών θανάτων (των διάσημων), αυτό τον χρόνο, ήταν "πρωτοφανής". Όπως αναφέρει, υπάρχει μια ανοδική τάση, με βάση τα βασικά στατιστικά στοιχεία, καθώς οι θάνατοι διάσημων το 2012 ήταν 5, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου-, ενώ το ίδιο διάστημα του τρέχοντος έτους, είναι 24. 

Παρακάτω, δείτε μερικές από τις "εξηγήσεις" που δίνει το βρετανικό δίκτυο:

1.Οι άνθρωποι που ξεκίνησαν να γίνονται διάσημοι τη δεκαετία του '60, διανύουν τώρα την 7η δεκαετία της ζωής τους και "αρχίζουν και πεθαίνουν". 

2.Υπάρχουν, περισσότεροι διάσημοι από το παρελθόν. "Στη γενιά του πατέρα μου ή του παππού μου, οι μόνοι διάσημοι ήταν οι ηθοποιοί του σινεμά - δεν υπήρχε τότε τηλεόραση".

3.Οι περισσότεροι που πεθαίνουν τώρα, ανήκουν στην λεγόμενη γενιά του baby boom, γεννημένοι μεταξύ του 1946 και 1964. Οι διάσημοι που ήταν σε αυτή τη γενιά, ηλικίας μεταξύ 70 και 52, τώρα πεθαίνουν.

4.Ένας άλλος παράγοντας, είναι ότι χάρη στην έκρηξη των social media υπάρχουν περισσότεροι σελέμπριτι από ότι παλιότερα.  

   

 

 

 

 

 Copyright © 2012 - 2017 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 
comments powered by Disqus Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας εδώ

ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ

...στην καθημερινή ενημέρωση του news.gr στέλνοντας φωτογραφίες, video, στιγμιότυπα ή ένα μήνυμα.