Βρέθηκε το… κινηματογραφικό τέρας του Λοχ Νες

Μία τεράστια Νέσι φτιάχτηκε το 1969 για μια ταινία του Σέρλοκ Χολμς αλλά βυθίστηκε άδοξα στα νερά της λίμνης

Το κινηματογραφικό τέρας φτιάχτηκε το 1969 για μια ταινία του Σέρλοκ Χολμς (The Private Life of Sherlock Holmes ), με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Στίβενς και τον Κρίστοφερ Λι. 

 

Μία τεράστια Νέσι (όπως ονομάζεται το τέρας του Λοχ Νες) που είχε φτιαχτεί πριν 50 χρόνια για τις ανάγκες μιας ταινίας, βρέθηκε από ειδικούς στον βυθό της λίμνης.

Πενήντα χρόνια μετά την βύθισή του, οι ειδικοί επί του θέματος κατάφεραν να το βρουν, αφού σκάναραν με ρομπότ τόσο την επιφάνεια όσο και τον βυθό της λίμνης.

Το κινηματογραφικό τερας φτιάχτηκε το 1969 για μια ταινία του Σέρλοκ Χολμς (The Private Life of Sherlock Holmes ), με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Στίβενς και τον Κρίστοφερ Λι. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC News της Σκωτίας, το μοντέλο της Νέσι είχε 9 μέτρα ύψος και φτιάχτηκε με έναν λαιμό και δύο εξογκώματα στο πλάι, προκειμένου να επιπλέει για να γίνουν τα γυρίσματα.

Ο σκηνοθέτης όμως δεν ήθελε τα βοηθητικά εξογκώματα και ζήτησε από τους υπεύθυνους να τα αφαιρέσουν. Το αναπόφευκτο συνέβη και το μοντέλο βυθίστηκε. 

"Βρήκαμε το τέρας , αλλά δυστυχώς όχι αυτό που θα ήθελαν πολύ άνθρωποι" δήλωσε η Άντριαν Σάιν, μέλος του προγράμματος The Loch Ness Project.