NASA: Αποκλείεται να τον σκότωσε μετεωρίτης που του έπεσε στο κεφάλι

Η NASA σχεδόν αποκλείει να ήταν μετεωρίτης το μυστηριώδες αντικείμενο που έπεσε το περασμένο Σάββατο στο κεφάλι ενός άνδρα στη νότια Ινδία, σκοτώνοντας τον ακαριαία. "Αναμένουμε επιπρόσθετες πληροφορίες από τους ντόπιους επιστήμονες, όμως είναι απίθανο να πρόκειται για κάποιο αντικείμενο που ήρθε από το διάστημα", ανέφερε ο Ντουέιν Μπράουν, ένας εκπρόσωπος της NASA, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο - σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- μετεωρίτης έπεσε στην περιοχή Βελόρε του κρατιδίου Τάμιλ Νάντου, σκοτώνοντας έναν οδηγό σχολικού που περνούσε από το σημείο πεζός. Έσπασαν επίσης όλα τα τζάμια ενός γειτονικού κτιρίου. Κοντά στον κρατήρα που δημιουργήθηκε βρέθηκε μια γαλαζωπή πέτρα, λίγο μικρότερη σε μέγεθος από ένα ανθρώπινο χέρι.

Ο πρωθυπουργός του Τάμιλ Νάντου, Τζαγιαλαλίτα Τζαγιάραμ, έσπεσε να εκδώσει ανακοίνωση την Κυριακή, κάνοντας λόγο για "μετεωρίτη". Όμως από τις φωτογραφίες που είδαν οι επιστήμονες της NASA εκτιμούν ότι για να σχηματιστεί ένας τόσο μεγάλος κρατήρας θα χρειαζόνταν να πέσει στο σημείο "ένας μετεωρίτης βάρους πολλών κιλών", εξήγησε ο Μπράουν.

Το αντικείμενο, που είναι πλέον στα χέρια της αστυνομίας, φαίνεται ότι περιέχει μεταλλικά στοιχεία καθώς κολλάει στους μαγνήτες. Ορισμένοι ειδικοί υποθέτουν ότι ίσως να πρόκειται για συντρίμμι από πύραυλο ή διαστημικό σκάφος.