Ο Ρομπέν των πεζών: Όταν βλέπει παράνομο παρκάρισμα… αναλαμβάνει

Αυτόκλητος προστάτης των δρόμων, των πεζοδρομίων και των πεζών; Μάλλον αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει στον Jeff Orlick, κάτοικο του Queens της Νέας Υόρκης, ο οποίος έχει πάρει πλέον την κατάσταση στα χέρια του: όποτε συναντά παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, τους κολλάει ένα αυτοσχέδιο αυτοκόλλητο όπου αναφέρεται ευθαρσώς «Είμαι μ…κας»! 
 
Η προτίμησή του επικεντρώνεται στα αυτοκίνητα που κλείνουν θέσεις αναπήρων και πυροσβεστικούς κρουνούς. Μάλιστα τελευταία έχει ξεκινήσει να πουλά τα αυτοκόλλητα που ο ίδιος φτιάχνει, μέσω του διαδικτύου. «Αν κάποιος παρκάρει σαν μ…κας, θα πρέπει να τον ενημερώνουμε γι’ αυτό», ισχυρίζεται ο Orlick και θεωρεί πως δεν αρκούν οι γκρίνιες και οι φωτογραφίες που καταγγέλλουν τον παραβάτη-κάποιος πρέπει να κάνει επιτέλους κάτι. 
 
Ο ίδιος όμως είναι πολύ φειδωλός στις πράξεις του και πρώτα βεβαιώνεται πως ο κάτοχος του υποψήφιου για το «τιμητικό αυτοκόλλητο» αυτοκινήτου όντως κατέχει τον τίτλο που θα του «απονεμηθεί»! Ο Ρομπέν των πεζών δηλώνει ιδιαίτερα ενοχλημένος με τους αξιωματούχους της πόλης που κάνουν κατάχρηση της θέσης τους και παρκάρουν το αυτοκίνητό τους όπου τους βολεύει, αδιαφορώντας για τους συμπολίτες τους και, εν τέλει, για το νόμο που οι και ίδιοι εκπροσωπούν. 
 
Εξάλλου, ο Orlick φαίνεται να είναι νομικά καλυμμένος για τις πράξεις του:  σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης, η τοποθέτηση του αυτοκόλλητου θα ήταν αδίκημα μόνο αν προκαλούσε ζημιά στο όχημα. Σίγουρα όμως κάποιοι συμπολίτες του οδηγοί, έχουν άλλη γνώμη…