“Σοιμπλέξιτ” και “Γλυκιά ‘Αντζι” σε εστιατόριο του Βερολίνου

Μενού εμπνευσμένο από την ελληνική κρίση σερβίρει ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου, με πιάτα που ονομάζονται «Το αγαπημένο του Τσίπρα», «Βαρουφάκης», «Σοιμπλέξιτ», «Τροϊκεξολοθρευτής», «Καλαμάρι ΔΝΤ» και «Γλυκιά 'Αντζι».

Το ελληνικό εστιατόριο «Ζ» στην περιοχή Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου σερβίρει εδώ και λίγες ημέρες πιάτα που φέρουν ονόματα εμπνευσμένα από την επικαιρότητα και την ελληνική κρίση.

Το μενού που δημιούργησε με χιούμορ ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Γιώργος Χρυσίδης, περιλαμβάνει:

Ορεκτικά: «Το αγαπημένο του Τσίπρα», «Βαρουφάκης» και το «Καλαμάρι του ΔΝΤ»,

Κυρίως πιάτα: «Σοϊμπλέξιτ», με αρνάκι, προκειμένου να καταδειχθεί η όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή διαπραγματευτική τακτική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και με έμπνευση από τα πρόβατα που συναντά συχνά κανείς στους ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους και «Τροϊκεξολοθρευτής ΙΙΙ»

Επιδόρπιο: «Γλυκιά 'Αντζι»

Τα πιάτα θα προσφέρονται στους πελάτες του «Ζ» ως τα μέσα Αυγούστου, προκαλώντας έντονες συζητήσεις γύρω από το ελληνικό θέμα και την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης.