Προσγείωση σε ένα από τα πιο τρομακτικά αεροδρόμια του κόσμου (βίντεο)

Τη διαδικασία της προσγείωσης σε έναν από τους πιο τρομακτικούς διαδρόμους προσγείωσης αεροδρομίου στον κόσμο κατέγραψε σε βίντεο η British Airways, προσφέροντας μια ευκαιρία σε όλους εμάς να βιώσουμε τη διαδικασία αυτή… με τα «μάτια» ενός πιλότου.

Το αεροσκάφος πλησιάζει στο αεροδρόμιο Funchal στο νησί Μαδέιρα της Πορτογαλίας, κι ενώ η διαδικασία της προσγείωσης φαίνεται σαν κάτι απλό, στην πραγματικότητα οι πιλότοι που φτάνουν σε αυτό το νησί στον Ατλαντικό Ωκεανό συχνά έρχονται αντιμέτωποι με δυνατούς ανέμους.

Στο βίντεο ακούγεται η φωνή του πιλότου Ally Wilcox, ο οποίος εξηγεί για ποιο λόγο το αεροδρόμιο αυτό θεωρείται ως ένα από τα πιο τρομακτικά του κόσμου και γιατί δε μπορούν να προσγειώσουν τα αεροσκάφη τους, εκεί αν δεν έχουν λάβει προηγουμένως ειδική άδεια από την αρχή πολιτικής αεροπορίας της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, μόνον 20 πιλότοι της British Airways έχουν άδεια να πετούν στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο και κάθε ένας από αυτούς έχει περάσει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσομοίωσης διάρκειας δύο ωρών.
«Το νησί έχει ένα ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας λόγω του εδάφους του. Πρέπει να πετάμε γύρω από τον κόλπο και πολύ κοντά στο έδαφος, προτού ολοκληρώσουμε την προσέγγιση στο διάδρομο προσγείωσης κάνοντας μια στροφή. Επιπλέον, στον Ατλαντικό οι άνεμοι είναι συχνά πολύ δυνατοί» εξηγεί ο πιλότος.