Συναγερμός: Ζωγραφίζουν τον Μίστερ Σποκ στα καναδικά χαρτονομίσματα!

Ο Λίοναρντ Νίμοϊ, ο θρυλικός “Μίστερ Σποκ” του Star Trek, απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή, προκαλώντας συγκίνηση σε χιλιάδες θαυμαστές της σειράς, οι οποίοι βρήκαν αρκετούς ευρηματικούς τρόπους για να “αποχαιρετίσουν” τον αγαπημένο τους κύριο Σποκ. Ένας από αυτούς δεν άρεσε πολύ στην κεντρική τράπεζα του Καναδά.

Τα κοινωνικά δίκτυα στον Καναδά κατακλύζονται τις τελευταίες μέρες από εικόνες του νομίσματος των 5 δολαρίων, στο οποίο απεικονίζεται ο παλιός πρωθυπουργός της χώρας Ουίλφριντ Λοριέ – ή μάλλον, όχι ακριβώς: Στις εικόνες αυτές, οι κάτοχοι των νομισμάτων έχουν ζωγραφίσει με στιλό πάνω στο κεφάλι του Λοριέ, σχηματίζοντας τη χαρακτηριστική κόμμωση του Μίστερ Σποκ! Η ομοιότητα είναι, ομολογουμένως, εντυπωσιακή.

Και μπορεί η πρακτική αυτή να μην είναι παράνομη, όμως η εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Ζοσιάν Μενάρ, ζήτησε να σταματήσει.

“Δεν είναι παράνομο να γράφει ή να κάνει άλλα σχέδια κανείς πάνω σε χαρτονομίσματα... Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για τους οποίους δε θα έπρεπε να γίνεται”, υποστηρίζει σε δήλωσή της η Μενάρ, και εξηγεί: “Το να γράφει κανείς σε ένα χαρτονόμισμα μπορεί να επηρεάσει τα διακριτικά ασφαλείας και μειώνει το χρόνο ζωής του. Τα σχέδια σε ένα χαρτονόμισμα επίσης μπορεί να σημαίνουν ότι δε θα γίνει δεκτό σε μία συναλλαγή. Επιπλέον, η Τράπεζα του Καναδά αισθάνεται ότι το γράψιμο και τα σχέδια σε χαρτονομίσματα είναι απρεπές, καθώς είναι σύμβολο της χώρας μας και πηγή εθνικής υπερηφάνειας”.