Άγαλμα του Βούδα έκρυβε μέσα του μια μούμια

Τα μουμιοποιημένα υπολείμματα ενός μοναχού σε στάση διαλογισμού αποκάλυψε αξονική τομογραφία που έγινε σε ένα άγαλμα του Βούδα, το οποίο χρονολογείται πίσω στον 11ο ή 12ο αιώνα.

Ο επικεφαλής της μελέτης ErikBruijn, που ειδικεύεται σε θέματα που έχουν να κάνουν με το βουδισμό, υποστηρίζει ότι η μούμια ήταν του βουδιστή διδασκάλου Liuquan, ο οποίος ανήκε στη σχολή κινεζικού διαλογισμού, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail σε δημοσίευμά της.

Η αξονική τομογραφία και η ενδοσκόπηση έγιναν από ειδικούς του μουσείου Drents στο ιατρικό κέντρο Meander της Ολλανδίας.

Η ιστοσελίδα thisiscolossal.com αναφέρει ακόμη ότι, ενώ ήταν γνωστό ότι μέσα στο άγαλμα υπήρχε μια μούμια, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα όργανα του μοναχού είχαν αφαιρεθεί από το σώμα του, ενώ ανακαλύφθηκαν και υπολείμματα χαρτιού με κινεζική γραφή.

Η μούμια μεταφέρθηκε στη Βουδαπέστη, όπου θα εκτεθεί στο μουσείο φυσικής ιστορίας μέχρι το Μάιο.

Οι βουδιστές πιστεύουν ότι οι μούμιες, όπως αυτή του διδασκάλου Liuquan δεν είναι νεκρές, αλλά ότι βρίσκονται σε μια προηγμένη κατάσταση διαλογισμού, γράφουν οι International Business Times.