To καλύτερο gourmet εστιατόριο δια χειρος… κρατουμένων!

Με πιάτα όπως ελάφι και αγριογούρουνο στο μενού, εύκολα θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι πρόκειται να δειπνήσει σε κάποιο πολυτελές εστιατόριο.

Τις γευστικές λιχουδιές, που έχουν όμως την ευκαιρία να απολαύσουν οι πελάτες του εστιατορίου The Clink στο Κάρντιφ, δεν υπογράφει κάποιος διάσημος σεφ με αστέρια Michelin, αλλά οι… κρατούμενοι μιας φυλακής, οι οποίοι σερβίρουν και τα πιάτα.

Το εστιατόριο αυτό ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο μέρος για να φάει κανείς στην πόλη, σύμφωνα με τους χρήστες της ιστοσελίδας TripAdvisor.

Το The Clink άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2012 και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφερε να ανέβει στις προτιμήσεις των χρηστών του TripAdvisor, με 380 να του δίνουν εξαιρετικές κριτικές.

Τριάντα περίπου κρατούμενοι εργάζονται 40 ώρες την εβδομάδα, είτε στην κουζίνα ή στην αίθουσα του εστιατορίου, υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους.

Σύμφωνα τη Daily Mail, τα τελευταία επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό υποτροπής και επιστροφής στη φυλακή για τους κρατουμένους που εργάζονται στο The Clink είναι 12,5%, όταν ο εθνικός μέσος όρος ανέρχεται στο 47%.