Έστειλε γράμμα – βόμβα, του το επέστρεψαν και το… άνοιξε!

Και το βραβείο Δαρβίνου goes to...

Λοιπόν, 9 στις 10 φορές, το βραβείο αυτό θα πάει σε άνδρα. Γιατί;

Το βραβείο Δαρβίνου είναι ένας θεσμός των τελευταίων 20 ετών. Το βραβείο απονέμεται σε όποιον έχει πεθάνει, μέσα στη χρονιά, με τον πιο ανόητο τρόπο!

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Νιουκάστλ έκαναν μια πολύ πρωτότυπη μελέτη (που βασίστηκε σε στατιστικά των βραβείων) και διαπίστωσαν ότι οι άνδρες είναι πιο χαζοί από τις γυναίκες, αφού αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα (σχεδόν το 90%) των ανθρώπων που έχουν πεθάνει με τους πιο χαζούς τρόπους.

Ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές -και μακάβριες- περιπτώσεις είναι ένας άνδρας που ανέβηκε σε ένα κλεμμένο καροτσάκι του σούπερ μάρκετ, το οποίο έδεσε στο πίσω μέρος ενός τρένου, που τον τράβηξε λίγα χιλιόμετρα προς... τον θάνατό του.

Ένας άλλος... αστέρας της νοημοσύνης ήταν ένας τρομοκράτης (αμφίβολο αν πρόλαβε να γίνει), ο οποίος έστειλε ένα γράμμα - βόμβα, αλλά το ταχυδρομείο τού το επέστρεψε επειδή δεν είχε βάλει αρκετά γραμματόσημα - και αυτός το άνοιξε... Τhe rest is history!

Κάποιος άλλος κατάφερε να κλέψει ένα χαλύβδινο καλώδιο που συγκρατούσε έναν ανελκυστήρα, μόνο που ο ίδιος βρισκόταν πάνω στον ανελκυστήρα, οπότε ο τελευταίος γκρεμοτσακίστηκε στο υπόγειο (μαζί με τον άτυχο κλέφτη).

Ενδιαφέρουσα είναι και η περίπτωση ενός εργάτη, ο οποίος οδηγούσε έναν μικρό εκσκαφέα, με τον οποίο γκρέμιζε ένα στεγασμένο πάρκινγκ, αλλά δεν είχε σκεφτεί τι θα γινόταν αν έριχνε και το τελευταίο στήριγμα, έως ότου η στέγη έπεσε και τον πλάκωσε.

Δεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς να αναφερθεί σε τρεις άνδρες που έπαιζαν σε ένα μπαρ μια παραλλαγή της ρώσικης ρουλέτας, πίνοντας εναλλάξ αλκοόλ και πατώντας πάνω σε μια νάρκη που δεν είχε εκραγεί, για να δουν ποιος θα είναι ο... τυχερός. Φυσικά "τυχεροί" ήσαν και οι τρεις, όταν η νάρκη έσκασε και όλο το μπαρ κατεδαφίστηκε από την έκρηξη.

Από τα 332 βραβεία χαζών θανάτων, τα 282 (89%) αφορούσαν άνδρες, τα 36 γυναίκες και τα 14 είχαν να κάνουν με ζευγάρια. Οι ερευνητές επισήμαναν ότι οι άνδρες, από τα πανάρχαια χρόνια, υποχρεώνονταν να κάνουν, ως τελετουργίες μύησης και ανδρισμού, ριψοκίνδυνα πράγματα. Μόνο που η γραμμή που χωρίζει το ριψοκίνδυνο από το χαζό, είναι πολύ λεπτή.

Εν προκειμένω, αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση ενός άνδρα που χρησιμοποιούσε μια μηχανή λείανσης με ιμάντα από γυαλόχαρτο ως εργαλείο αυτοερωτισμού, αλλά γλίστρησε και έχασε τον έναν όρχι του. Επειδή όμως δεν έχασε τη ζωή του, δεν του απονεμήθηκε το βραβείο χαζομάρας (παρόλο που το άξιζε...).

Για τη μελέτη δείτε εδώ