Τα ινστιτούτα ομορφιάς για άνδρες ανθούν στη Νότιο Αφρική

Αν θέλει κανείς να βγάλει χρήματα στη Νότιο Αφρική τι κάνει; Ανοίγει ένα ινστιτούτο ομορφιάς. Όχι για γυναίκες όμως, αλλά για άνδρες!

Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της ομορφιάς και της μόδας είναι εξαιρετικά επικερδής. Όμως πλέον το παραδοσιακά γυναικείο προπύργιο αυτό... έπεσε!

Τα σαλόνια ομορφιάς για άνδρες ανθούν στην Αφρική γενικότερα και στη Νότιο Αφρική συγκεκριμένα.

Το Sorbet Men's Grooming salon στην περιοχή Σάντον του Γιοχάνεσμπουργκ, είναι μια πολύ επικερδής επιχείρηση. Ο Σίπιγουε Μπίε λέει στο BBC, "η ήπειρος μας άλλαξε, η ήπειρός μας συνεχίζει να αλλάζει καθώς ο κόσμος αλλάζει, η Αφρική είναι το μέλλον", καθώς μια κοπέλα του ινστιτούτου του περιποιείται το πρόσωπο.

Τόσο οι τάσεις παγκοσμίως όσο και η αυξανόμενη οικονομική ευχέρεια των ανθρώπων στην Αφρική αφήνει πλέον μεγαλύτερες ευκαιρίες στους άνδρες να αφιερώνουν περισσότερα στα προσωπικά τους έξοδα. Συν ότι οι γυναίκες ψάχνουν πια άνδρες που να έχουν κάνει σκραμπ και ενυδάτωση, να έχουν καθαρό πρόσωπο και περιποιημένα νύχια.

Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι ο κλάδος της ομορφιάς για άνδρες στην Αφρική θα είναι από τις "χρυσές" επιχειρήσεις των επόμενων ετών.