Η συναυλία του Μπομπ Ντίλαν είχε μόνο έναν θεατή!

Οι θαυμαστές του Μπομπ Ντίλαν θα έδιναν τα πάντα για να καταφέρουν να βρίσκονται απέναντι του… να τον ακούν να τραγουδά… μόνο για εκείνους.
 
Πριν από λίγες ημέρες ο διάσημος τραγουδοποιός και η ορχήστρα του έπαιξαν στην Ακαδημία Μουσικής της Φιλαδέλφεια, έχοντας για κοινό τους έναν και μόνο ακροατή: το Σουηδό Fredrik Wikingsson, ο οποίος εργάζεται στην τηλεόραση και κάνει μια σειρά ταινιών γύρω από το πώς μπορεί να βιώνει ένα μοναχικό άτομο εμπειρίες που έχουν σχεδιαστεί για μεγάλα πλήθη.
 
Ο Wikingsson –μεγάλος οπαδός του Ντίλαν ο ίδιος- προσπαθούσε εδώ και πολύ καιρό να κανονίσει τη συναυλία αυτή.
Μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone εξομολογήθηκε, ότι ήταν πολύ αγχωμένος πριν από το σόου και πως δε μπορούσε ούτε να φάει.
"Χαμογελούσα τόσο πολύ, που ήταν σαν να ήμουν σε έκσταση. Το σαγόνι μου πονούσε για ώρες μετά, επειδή δε μπορούσα να σταματήσω να χαμογελάω" φέρεται να είπε, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.
 
Ο Wikingsson σκοπεύει να κάνει ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 15 λεπτών γύρω από την εμπειρία αυτή, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από το Youtube τον επόμενο μήνα.
 
Για τον ίδιο σκοπό δημιουργήθηκε και μια σελίδα στο Facebook, με τίτλο "Experiment Ensam", που σημαίνει "πείραμα μόνος" και στόχο θα έχει να μελετήσει την αντίδραση του Wikingsson, καθώς παρακολουθεί μια συναυλία του Ντίλαν χωρίς κανέναν άλλον στο κοινό.
 
"Θα βιώσει την απόλυτη ευφορία ή ένα κενό, επειδή δε θα μπορεί να μοιραστεί την εμπειρία αυτή με κανέναν άλλο;".
Πριν από τη συναυλία  ο Wikingsson δήλωσε στο Rolling Stone ότι δε θα πήγαινε στην "κανονική" παράσταση του Ντίλαν, λέγοντας ότι θα ήταν "περίεργο συναίσθημα" και πως "τίποτε δε θα μπορούσε να συγκριθεί με το δικό του, ιδιωτικό σόου".