Νέα εταιρεία σας εξασφαλίζει επικοινωνία από το υπερπέραν

Μέχρι ο θάνατος να μας χωρίσει... ορκίζονται τα αγαπημένα ζευγάρια! Εκτός αν αξιοποιήσουν το Deathswitch, οπότε άκυρος ο όρκος! Ούτε ο θάνατος δεν πρόκειται να τους χωρίσει.

Τι είναι το Deathswitch;

Είναι η startup επιχείρηση που ξεκίνησε ήδη από το 2006 ο νευροεπιστήμονας David Eagleman. Με τα χρόνια την εξέλιξε και πλέον υπόσχεται ότι η digital (τουλάχιστον) ζωή δεν σταματά με το θάνατο.

Όποιος αξιοποιήσει τις υπηρεσίες που προσφέρει ο κ. Eagleman, μπορεί να προγραμματίσει έτσι το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και τις άλλες ψηφιακές διευθύνσεις και προφίλ που έχει στο όνομα του, και να προγραμματίσει να έρχεται σε επαφή με τους αγαπημένους του όταν εγκαταλείψει το μάταιο τούτο κόσμο. Δηλαδή μπορεί για παράδειγμα να προγραμματίσει να πάει ένα μέιλ στη γυναίκα του για την 50η επέτειο του γάμου τους. Και ας την έχει αφήσει χήρα 20 χρόνια!

Πάντως εκτός από τους οικείους, ίσως ακόμη καλύτερα για τους μισητούς να αξιοποιούνται αυτές οι υπηρεσίες: φανταστείτε να πάει ένα μέιλ σε κάποιον που μισείτε 1 χρόνο μετά που θα έχει πληροφορηθεί το θάνατο σας!

Και άλλες εταιρείες πάντως, όπως η Google, δίνουν κάποιες δυνατότητες να προγραμματίσετε την μετά θάνατον ψηφιακή ζωή σας. Το Inactive Account Manager είναι ένα από αυτά τα εργαλεία που επιτρέπει στους χρήστες να αφήνουν σαν ψηφιακή διαθήκη τα passwords και άλλες προσβάσεις σε Gmail, Google Drive, κλπ στους... κληρονόμους τους!