Ρωσία: Προς απαγόρευση οι κούκλες Monster High

Να απαγορευτεί η εισαγωγή "όλων των ξένων τρομακτικών παιχνιδιών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ψυχική υγεία των παιδιών" ζητά Ρώσος βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος της Ρωσίας. Στο στόχαστρο του Konstantin Subbotin (του κόμματος LDPR) βρέθηκαν κυρίως τα Monster High dolls, της Mattel.

Όπως είπε ο βουλευτής στην εφημερίδα Izvestia έχει δεχτεί παράπονα από πολλούς γονείς για τα εν λόγω παιχνίδια και πως κύρια ανησυχία του είναι ότι προκαλούν "αυτοκτονικές διαθέσεις" στα παιδιά.

Επίσης είπε ότι τα Monster High dolls μπορεί να χρησιμοποιηθούν δόλια από γονείς που θέλουν να υποδαυλίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών τους "για το παραφυσικό".

Η Εθνική Επιτροπή Γονέων (NGO) υποστηρίζει τη θέση του Subbotin λέγοντας πως η μεγάλη πλειονότητα των γονέων δεν θέλουν άλλα "δυτικά παιχνίδια" για τα παιδιά τους και πως ζητούν

περισσότερα παιχνίδια και σχολικά είδη τα οποία θα βασίζονται στη ρωσική κουλτούρα και πως ελλείψει αυτών είναι υποχρεωμένοι να διαλέξουν μόνο ανάμεσα σε Σπάιντερμαν και Μίκυ Μάους...