ΒΙΝΤΕΟ: 350.000 ευρώ για το μικρότερο σπίτι του Λονδίνου!

Μια μικροσκοπική μονοκατοικία στο Λονδίνο- για την ακρίβεια το μικρότερο σπίτι στο Λονδίνο και ίσως σε όλη τη Βρετανία - πουλήθηκε έναντι του ποσού των 275.000 λιρών, ή 350.000 ευρώ. Το εξωφρενικό ποσό πιθανότατα αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για ένα τόσο μικρό σπίτι, μόλις 17,4 τετραγωνικά μέτρα, σε μια από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου.

Το σπίτι είναι τόσο μικρό που το κρεβάτι του κρέμεται πάνω από τη συσκευή της κουζίνας και ο νέος ένοικός του θα πρέπει να αναρριχάται σε μια σκάλα για να πάει για ύπνο.

"Το είδαν 33 ενδιαφερόμενοι και είχαμε πέντε προσφορές" είπε η εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου Winkworth που είχε αναλάβει την πώληση. "Είναι το μικρότερο σπίτι που έχουμε πουλήσει ποτέ", πρόσθεσε.

Το σπίτι έχει επιφάνεια μόλις 17,4 τετραγωνικών μέτρων, όμως βρίσκεται στη δημοφιλή και πανάκριβη συνοικία Ίσλινγκτον, γεγονός που εκτόξευσε την τιμή του.

Το μεσιτικό γραφείο διαφήμιζε το σπίτι-μινιατούρα υποστηρίζοντας ότι "παρέχει έναν δημιουργικά ανοιχτό χώρο διαβίωσης με εντοιχισμένους αποθηκευτικούς χώρους, ντους και χώρο ύπνου στον ημιόροφο".