Ζητείται ‘τσιχλοκαθαριστής’ για τα βασιλικά ανάκτορα της Αγγλίας

Δουλειές όπως αυτή του τσιχλοκαθαριστή δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες. Και σίγουρα όχι στην Ελλάδα. Υπό κανονικές συνθήκες αν κάποιος επιθυμούσε να αποκολλήσει τις ενοχλητικές τσίχλες από τους τοίχους ή το δάπεδο ενός κτιρίου, το πιθανότερο είναι ότι θα το ανέθετε στο συνεργείο καθαριότητας. 

Παρόλ' αυτά οι γαλαζοαίματοι έχουν τις... παραξενιές τους και όταν αυτές τίθενται σε λειτουργία, τότε δημιουργούνται ασυνήθιστες επαγγελματικές ειδικότητες. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναζητεί για να προσλάβει κάποιον που θα αφαιρεί τις κολλημένες τσίχλες από τους χώρους των ανακτόρων του Χόλιρουντ στο Εδιμβούργο, καθώς και από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η σχετική αγγελία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βρετανικής Μοναρχίας, ο/η ενδιαφερόμενος/η για την θέση αυτή θα αμείβεται με 20.428,27 ευρώ ετησίως για 20 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως.

Όπως αναφέρεται αγγελία, οι υποχρεώσεις του υπεύθυνου θα μοιράζονται μεταξύ των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και του Χόλιρουντ.

Πηγή των Ανακτόρων δήλωσε στην εφημερίδα Sun: «Είναι απίστευτο το ότι οι προσκεκλημένοι στα Βασιλικά Ανάκτορα αφήνουν τις τσίχλες τους. Δεν θα περίμενε κάποιος ότι ο κόσμος μασάει τσίχλα όταν τα επισκέπτεται, πολλώ δε μάλλον ότι τις κολλάει στις ανεκτίμητης αξίας αντίκες και στο παρκέ».

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις του υποψηφίου για τη θέση θα είναι και να αλλάζει τα σεντόνια στα κρεβάτια καθώς και να καθαρίζει τα συρτάρια και τις ντουλάπες στις βασιλικές κατοικίες. Επιπλέον, θα απασχολείται στην γκαρνταρόμπα όταν διοργανώνονται πάρτι.

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ εξήγησε: «Μία πολύ μικρή μειονότητα ατόμων αφήνει τσίχλες στα Βασιλικά Ανάκτορα και (αυτές) πρέπει να αφαιρούνται».