Ο δολοφόνος ρώτησε τη Siri πού να πετάξει το πτώμα!

Η φωνητική υπηρεσία Siri της Apple έχει πολλές πρακτικές εφαρμογές για τους χρήστες iPhone. Μπορεί να τους υποδείξει το πλησιέστερο εστιατόριο, να αναζητήσει για λογαριασμό τους πληροφορίες στο Διαδίκτυο... ακόμα και να υποδείξει σε έναν δολοφόνο πού να πετάξει το πτώμα!

Ακούγεται απίστευτο, αλλά αυτό έκανε ένας 20χρονος άνδρας από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος, αφού σκότωσε μετά από έντονο διαπληκτισμό τον συγκάτοικό του, Κριστιάν Αγκιλάρ, στραγγαλίζοντάς τον, ζήτησε τη βοήθεια της Siri: “Πρέπει να κρύψω το συγκάτοικό μου”.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη του Μπράβο και επικαλούνται τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Siri ήταν πολύ... εξυπηρετική, απαντώντας: “Τι είδους μέρος ψάχνετε;”, και δίνοντας τέσσερις επιλογές: Βάλτους, δεξαμενές, χυτήρια μετάλλων και χωματερές!

Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπράβο δεν ακολούθησε τις συμβουλές της Siri και έκρυψε το πτώμα του Αγκιλάρ σε ένα δάσος, όπου και βρέθηκε λίγες εβδομάδες μετά τη δολοφονία.

Ο Μπράβο παραδέχεται πως τη μέρα εκείνη, στις 28 Σεπτεμβρίου του 2012, τσακώθηκε άσχημα με τον Αγκιλάρ, όμως αρνείται πως τον σκότωσε, ωστόσο τα στοιχεία από το κινητό του τον προδίδουν: Σύμφωνα με την αστυνομία, φαίνεται πως ο Μπράβο χρησιμοποίησε το φακό του κινητού του τηλεφώνου εννέα φορές το βράδυ εκείνο (πιθανότατα στην προσπάθειά του να βρει ένα μέρος να αφήσει το πτώμα), ενώ τα στοιχεία τοποθεσίας που αποθηκεύτηκαν στο τηλέφωνο για τη μέρα εκείνη δε συμφωνούν με το άλλοθι που επικαλείται ο ίδιος.

Πάντως, σύμφωνα με την τεχνολογική ιστοσελίδα Gizmodo, πλέον η Siri δε δίνει καμία πρόταση στην ερώτηση “Πού μπορώ να κρύψω ένα πτώμα;” - ίσως να έχει κάποια σχέση με την υπόθεση αυτή...