Οξφόρδη: Κόβουν το υπεραιωνόβιο δέντρο του Τόλκιν

Μια μαύρη πεύκη, ηλικίας 215 ετών, είναι γνωστή ως "δέντρο του Tolkien" στο Βοτανικό Κήπο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Το δέντρο ήταν ένα από τα αγαπημένα του συγγραφέα του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" και του "Χόμπιτ" και λέγεται ότι στη σκιά του έγραψε αρκετά από τα κεφάλαια των βιβλίων του.

Πλέον, το διάσημο, αγαπημένο δέντρο των φανατικών του Tolkien θα κοπεί, όπως αποφάσισαν οι υπεύθυνοι του Πανεπιστήμιου. Η "δύσκολη" απόφαση ελήφθη όταν δύο τεράστια κλαδιά έσπασαν ξαφνικά και έπεσαν στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν θύματα.  

"Είναι ένα δέντρο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο - είναι σπαρακτικό που πρέπει να κοπεί, αλλά πρέπει" δήλωσε η Dr Alison Foster, υπεύθυνη του Βοτανικού Κήπου.   

Η περιοχή γύρω από το δέντρο έχει κλείσει για το κοινό, ενώ το δέντρο κόβεται σταδιακά, μια διαδικασία η οποία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Βοτανικού Κήπου, η ιστορική μαύρη πεύκη του Tolkien πιστεύεται ότι φυτεύτηκε το 1799 από τον Καθηγητής Βοτανολογίας, John Sibthorp, από έναν σπόρο που έφερε από την Αυστρία.