Ανακάλυψαν άγνωστη φυλή στον Αμαζόνιο και την κόλλησαν γρίπη!

Πριν από μερικές μέρες, ενθουσιασμένοι οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια νέα, άγνωστη μέχρι πρόσφατα, φυλή στον Αμαζόνιο, στις παρυφές του τροπικού δάσους Ακρ στη Βραζιλία.

Τα καλά νέα για τους επιστήμονες είναι ότι τα ίδια τα μέλη της φυλής ήταν εκείνα που ήρθαν σε επαφή με τους επιστήμονες και τους πλησίασαν ενώ εκείνοι βρίσκονταν στην περιοχή για μελέτη, σύμφωνα με το περιοδικό Science.

Επίσης ότι είναι μια ιδιαίτερα φιλική και ειρηνική φυλή.

Τα κακά νέα (βασικά για τη φυλή δηλαδή) είναι ότι μόλις ήρθαν σε επαφή με τον υπόλοιπό κόσμο, κόλλησαν γρίπη!

Επειδή οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν έρθει ποτέ ξανά σε επαφή με τον ιό, αυτός μπορεί να αποδειχτεί θανάσιμος για εκείνους.

Μόλις οι επιστήμονες κατάλαβαν τι έγινε, παρείχαν όλα τα απαραίτητα φάρμακα στους ανθρώπους αυτούς. Στη συνέχεια εκείνοι αποσύρθηκαν και πάλι στο δάσος τους. Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία μήπως δεν έχουν θεραπευτεί όλοι όσοι προσβλήθηκαν από τον ιό και υπάρξει εξάπλωση.

Οι φυλές αυτές του Αμαζονίου, πέφτουν συχνά θύματα των λαθροϋλοτόμων και των εμπόρων ναρκωτικών που λυμαίνονται την περιοχή.

Οι πληθυσμοί αυτοί, από το 19ο και 20ο αιώνα που ανακαλύφθηκαν από τους πιο "προηγμένους" πολιτισμούς έχουν ξεκληριστεί σε ποσοστό 90% (!) λόγω πολέμων (εκείνοι υπερασπίζονταν το έδαφος τους), επειδή οι κατακτητές τους πήραν ως σκλάβους αλλά και εξαιτίας των ασθενειών που τους μετέδωσαν.