Μικροσωματίδιο οξυγόνου θα μας επιτρέπει να ζούμε χωρίς να αναπνέουμε!

Το καλοκαίρι του 2012, Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή κουνέλια για περισσότερο από 15 λεπτά χωρίς αυτοί να πάρουν μια ανάσα.

Περίπου 2 χρόνια μετά ανακοίνωσαν ότι τελειοποίησαν την τεχνική του και μας παρουσιάζουν το μικροσωματίδιο του οξυγόνου που μας επιτρέπει να ζούμε χωρίς να αναπνέουμε!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα fromquarkstoquasars, που μεταδίδει την είδηση, το μικροσωματίδιο αυτό είναι μια μικροκάψουλα με ένα περίβλημα λιπιδίων. Στο εσωτερικό της έχει μια μικρή φούσκα οξυγόνου. Η κάψουλα αυτή είναι ειδικά κατασκευασμένη ώστε να μην επιτρέπει στο οξυγόνο να σχηματίσει μεγαλύτερες φουσκάλες καθώς μια τέτοια θα μπορούσε να πάει στην καρδιά ή τον εγκέφαλο και να προκαλέσει θάνατο.

Το μέγεθος της κάψουλας αυτής δεν ξεπερνά σε διάμετρο τα 2-4 εκατομμυριοστά του μέτρου.

Τα μικροσωματίδια αυτά του οξυγόνου εγχέονται στο αίμα μέσω ένεσης. "Προσδένονται" στα ερυθρά αιμοσφαίρια και έτσι κυκλοφορούν σε όλο το σώμα. Όταν έρχονται σε επαφή με τα κύτταρα, το οξυγόνο μεταδίδεται μέσω της επαφής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που έκαναν την ανακάλυψη "όταν τα μόρια αυτά φτάνουν στους πνεύμονες, η μεγαλύτερη ποσότητα του οξυγόνου έχει μεταφερθεί μέσω των ερυθρών αιμοσφαιρίων" και αυτή είναι η βασική διαφορά από άλλες μορφές τεχνητού αίματος που υπάρχουν.