Πιστοί κατέψυξαν τον νεκρό γκουρού τους στην Ινδία!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι πιστοί ακόλουθοι ενός νεκρού γκουρού στην Ινδία δήλωσαν στο BBC ότι κατέψυξαν το σώμα του για να τον διατηρήσουν, καθώς πιστεύουν ότι θα επιστρέψει στη ζωή για να τους οδηγήσει.

Ο Ashutosh Maharaj (φωτ) κηρύχθηκε νεκρός από τις αρχές στο Πουντζάμπ στις 29 Ιανουαρίου, μετά από μια ύποπτη καρδιακή προσβολή.

Αλλά, με τη σιγουριά ότι ήταν απλώς σε κατάσταση βαθέως διαλογισμού και νιρβάνα, οι οπαδοί του έβαλαν το πτώμα του σε καταψύκτη, όπου το συντηρούν εδώ και έξι εβδομάδες !

"Δεν είναι νεκρός. Η Ιατρική επιστήμη δεν αντιλαμβάνεται τα πράγματα, όπως η επιστήμη της γιόγκα. Θα περιμένουμε και θα παρακολουθούμε. Είμαστε σίγουροι ότι θα έρθει πίσω", δήλωσε ο εκπρόσωπος του 70χρονου νεκρού γιόγκι, Swami Vishalanand.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και οι γιατροί κήρυξαν τον Maharaj "κλινικά νεκρό", στην πραγματικότητα είναι ζωντανός και σε κατάσταση "σαμάντι", που είναι το υψηλότερο επίπεδο του διαλογισμού. 

Ο κατεψυγμένος πλέον γκουρού ήταν ο ηγέτης της ινδουιστικής αίρεσης Divya Jyoti Jagrati Sansthan (Αποστολή Αφύπνισης του Θείου Φωτός ή κάτι παρόμοιο), η οποία μετρά πάνω από 30 εκατομμύρια οπαδούς.