Είπε “οχιά” την πεθερά του, και δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο!

Οι κακές (παραδοσιακά) σχέσεις ανάμεσα σε πεθερά και γαμπρό είναι παροιμιώδεις. Έχουν γραφτεί γι' αυτές πολλά άρθρα, πολλά ανέκδοτα, αλλά και... τουλάχιστον μία δικαστική απόφαση!

Ο Άρειος Πάγος της Ιταλίας αθώωσε έναν 45χρονο άνδρα από τη Σικελία, ο οποίος - κατά τη διάρκεια ενός καυγά - είχε αποκαλέσει, και μάλιστα τρεις φορές, “οχιά” την πεθερά του, κρίνοντας πως η χρήση της έκφρασης αυτής εν βρασμώ ψυχής δεν μπορεί να θεωρηθεί ποινικά κολάσιμη.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας ανακάλεσε με αυτή του την απόφαση τις καταδίκες, που είχαν επιβάλει στο πρόσωπο αυτό τόσο ένα πρωτοβάθμιο, όσο και ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ο 45χρονος είχε αποκαλέσει “οχιά” την πεθερά του, ενώπιον αστυνομικών, όταν εκείνη κατέβηκε στο σπίτι του, από τον πάνω όροφο, επειδή τον άκουσε να διαπληκτίζεται με την κόρη του. Σύμφωνα με τους Ιταλούς ανώτατους δικαστές, ο Σικελός σύζυγος δεν είχε σκοπό την προσβολή της τιμής της πεθεράς του, αλλά για την έκφραση, που χρησιμοποίησε, έφταιγε η ένταση, την οποία προκάλεσε ο διαπληκτισμός και η συμπεριφορά της.