ΒΙΝΤΕΟ: DJ έπαιξε κάλεσμα για προσευχή των μουσουλμάνων σε dance remix!

Λουκέτο στο νυχτερινό κέντρο που συνέβη το περιστατικό

Λουκέτο έβαλαν οι αρχές της Τυνησίας σε ένα νυχτερινό κέντρο, του οποίου ο DJ έπαιξε από τα… decks κάλεσμα για προσευχή των μουσουλμάνων σε dance remix!

Ο κυβερνήτης της πόλης Ναμπέλ,όπου συνέβη το περιστατικό, δήλωσε ότι το κλαμπ «θα παραμείνει κλειστό» μέχρι νεότερης ειδοποίησης. Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα, σύμφωνα το BBC.

Το θέμα διαδόθηκε όταν κυκλοφόρησαν εικόνες από τον με DJ να παίζει σε remix το κάλεσμα για μουσουλμανική προσευχή. Στο επίμαχο στιγμιότυπο, θαμώνες στη διάρκεια πάρτι, την περασμένη Παρασκευή χορεύουν με τη μουσική που παίζουν δύο Ευρωπαίοι Djs, κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Χαμμαμέτ. 

Αφού επιβεβαιώθηκαν τα γεγονότα, αποφασίσαμε να κλείσουμε το κλαμπ, ανέφερε ο Τυνήσιος κυβερνήτης. Είπε ακόμη ότι ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου προσήχθη για «παραβίαση των χρηστών ηθών». «Δεν θα επιτρέψουμε επιθέσεις κατά των θρησκευτικών αισθημάτων και των ιερών» υπογράμμισε.

Οι διοργανωτές του Orbit Festival απολογήθηκαν με ανάρτησή τους στη σελίδα στο Facebook, αλλά εξήγησαν ότι δεν αποδέχονται την ευθύνη για αναπαραγωγή προσβλητικής μουσικής. «Ο DJ δεν αντιλήφθηκε ότι μπορεί να προσβάλει το κοινό μιας μουσουλμανικής χώρας, όπως η δική μας» ανέφεραν στην ανάρτηση στα social media (στα γαλλικά).

Ο Άγγλος DJ, Dax J που έπαιξε το κάλεσμα για προσευχή αργότερα ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη σε όσους προσβλήθηκαν από τη μουσική του στο Orbit Festival στην Τυνησία την Παρασκευή. «Δεν είχα καμία πρόθεση να αναστατώσω», τόνισε.