Ανακατασκεύασαν το πραγματικό πρόσωπο του Αγίου Βαλεντίνου!

Μετά από επεξεργασία και τρισδιάστατη ανάλυση

Ο Άγιος Βαλεντίνος, είναι σίγουρα ένας από τους πιο δημοφιλείς Αγίους της Καθολικής Εκκλησίας- και σήμερα έχει την τιμητική του. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, τιμούν τη σημερινή ημέρα δείχνοντας την αγάπη και την τρυφερότητά τους προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Έχετε ωστόσο αναρωτηθεί ποια ήταν η μορφή του Αγίου; Όπως διαβάζουμε στο catholic.org, επιστήμονες κατάφεραν και σχημάτισαν την εικόνα του με τη χρήση της 3D τεχνολογίας και λαμβάνοντας εκτεταμένες φωτογραφίες του κρανίου του Αγίου, που φυλάσσεται στη Ρώμη. Η ψηφιακή χαρτογράφηση του κρανίου, έγινε από την κορυφαία ομάδα του Βραζιλιάνου graphic designer, Cicero Moraes. Η ομάδα χρησιμοποίησε την 3D διαδραστική τεχνολογία για να αποκαλύψει το πρόσωπό του Αγίου Βαλεντίνου, μια ημέρα πριν από τον εορτασμό του Αγίου... Στο πρότζεκτ, συμμετείχε και ο φωτογράφος José Luís Lira, πρόεδρος της Ακαδημίας Αγιολογίας (μελέτη των Αγίων) της Βραζιλίας ο οποίος κατά το παρελθόν, είχε συνεργαστεί με τον Moraes για την απεικόνιση του προσώπου της Μαγδαληνής και του Αγίου Παύλου της Βραζιλίας.

«Ήταν ένα συναρπαστικό, πολύπλοκο και σπάνιο πρότζεκτ αυτό που κάναμε», παραδέχτηκε ο Moraes. «Δεν έχεις συχνά μια τέτοια ευκαιρία, να έχεις πρόσβαση σε ένα πολύτιμο λείψανο όπως αυτό. Ήμασταν τυχεροί που βρεθήκαμε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Δουλέψαμε πάνω σε αυτό το πρότζεκτ, περίπου τρεις μήνες. Το αποτέλεσμα δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να ξέρει ποιον θα ευχαριστεί για την γιορτή της 14ης Φεβρουαρίου», σημείωσε για το εγχείρημά του.

Με την 3D ανακατασκευή, έγινε η ανατομική τοποθέτηση των μαλακών ιστών και των μυών. Το τελικό αποτέλεσμα αποκαλύπτει ένα γενειοφόρο Άγιο με σκούρα μάτια, γύρω στα 50... Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες: