Το μωρό με την τεράστια γλώσσα μπορεί επιτέλους να χαμογελάει!

Η μικρή Πάισλεϊ γεννήθηκε με γλώσσα ενηλίκου

Όταν γιατροί και γονείς αντίκρυσαν την νεογέννητη Πάισλεϊ για πρώτη φορά δεν πίστευαν στα μάτια τους. Το τοσοδούλι μωράκι είχε μια τεράστια γλώσσα. Εξαιτίας μιας ανωμαλίας, η μικρή γεννήθηκε και η γλώσσα της είχε το μέγεθος γλώσσας ενηλίκου.

Η μικρούλα έπασχε από το σύνδρομο Beckwith-Wiedemann που προκαλεί υπερδιόγκωση οργάνων του σώματος. Περίπου 1 κάθε 11.000 παιδιά γεννιέται με το σύνδρομο. Η γλώσσα όμως πλήττεται σπανιότατα από το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Το πρόβλημά της αυτό της προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στη διατροφή και την αναπνοή της. Μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, έτρωγε μέσω μιας ειδικής παροχής.

Σταδιακά, με μια διπλή επέμβαση, οι χειρουργοί μείωσαν τη μάζα της γλώσσας του βρέφους.

Κατά την αποθεραπεία από τη δεύτερη επέμβαση ήταν και η πρώτη φορά που η Πάισλεϊ άρχισε να χαμογελά. «Δεν το πίστευα πόσο όμορφη ήταν η κόρη μου» λέει χαρούμενη η μαμά της μικρής Πάισλεϊ, η Μάντισον.

Όταν έγινε 16 μηνών κατάφερε να πει και τις πρώτες της λέξεις, κάτι που θα ήταν αδύνατον χωρίς τις επεμβάσεις.

Σήμερα η Πάισλεϊ φαίνεται απόλυτα φυσιολογική και ζει μια φυσιολογική ζωή, ωστόσο θα πρέπει να υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών μήπως παρουσιάσει κάποια υποτροπή. Μετά την ηλικία αυτή, οι πιθανότητες να επανεμφανίσει κάποιο πρόβλημα μειώνονται δραστικά.