Βουλευτής ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει θηλάζοντας την κόρη της

Η συνεδρίαση μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση

Κρατώντας αγκαλιά την μόλις 6 μηνών κόρη της και θηλάζοντας την ανέβηκε στο βήμα της Βουλής να μιλήσει μια βουλευτής από την Ισλανδία. Η συνεδρίαση μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση και το πλάνο δεν άργησε να κάνει το γύρο της χώρας και όχι μόνον.

Η Ουνούρ Μπρα Κονραντσντότιρ, βουλευτής του συντηρητικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας, χαρακτήρισε την πράξη της "το φυσιολογικότερο πράγμα του κόσμου".

Όπως είπε μάλιστα το μωρό της "δεν ενοχλήθηκε". "Αντιθέτως, θα είχε ξυπνήσει αν σταματούσα να την θηλάζω για να μιλήσω", εξήγησε η βουλευτής.

Η Κονραντσντότιρ που έχει άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 8 ετών.

Σύμφωνα με τα ισλανδικά μέσα ενημέρωσης, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν και η Ισλανδία έχει μακρά παράδοση στην ισότητα των δύο φύλων. Άλλωστε η χώρα είναι η πρώτη που ανέδειξε, με δημοκρατικές διαδικασίες, μια γυναίκα αρχηγό κράτους.

Για την βουλευτίνα, οι πολιτικές ευθύνες που έχει αναλάβει δεν εμποδίζουν τα καθήκοντά της ως μητέρας. "Είναι σαν μια οποιαδήποτε άλλη δουλειά, πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει", είπε.

Στο κοινοβούλιο η Κονραντσντότιρ είναι μέλος της επιτροπής κοινωνικής προστασίας και πρόεδρος της επιτροπής σχολικών υποθέσεων.