Οι κατά συρροήν δολοφόνοι που… υπέγραφαν κάθε τους έγκλημα

Είναι όλοι τους κάποιοι από τους πιο διαβόητους κατά συρροήν δολοφόνους όλων των εποχών. Έχουν όμως ακόμη ένα κοινό: και οι έξι υπέγραφαν τα εγκλήματά τους αφήνοντας την υπογραφή τους πάνω στο θύμα ή στον τόπο του εγκλήματος με ένα... μπιλιετάκι!

Ίσως κάποιοι από αυτούς να είχαν γλυτώσει τη σύλληψη, αν δεν άφηναν πίσω αυτό το χαρακτηριστικό... μπιλιετάκι που τους συνέδεε με κάθε δολοφονία. Κάποιοι άλλοι όμως παραμένουν ασύλληπτοι μέχρι σήμερα και κυκλοφορούν ελεύθεροι εκεί έξω... 

1. Ο BTK

Η αστυνομία του Κάνσας ήλπιζε ότι ο διαβόητος κατά συρροήν δολοφόνος που «υπέγραφε» ως “BTK” (Bind Torture Kill – Δένω Βασανίζω Σκοτώνω), είχε μετανοήσει ή είχε πεθάνει όταν για 10 χρόνια κανένα έγκλημα δεν έφερε την υπογραφή του. Μέχρι που έστειλε ένα γράμμα στην αστυνομία με την υπογραφή του, το σύμβολο BTK, το 2004. Η αστυνομία εντόπισε τα ίχνη του μέσα από το γράμμα του και τελικά τον συνέλαβε. Καταδικάστηκε το 2005.

Θανάσιμο αμάρτημα η ματαιοδοξία...

2. Ο Ζόντιακ (Zodiac)

Γνωστός σε αρκετούς από την ομώνυμη ταινία, ο κατά συρροήν δολοφόνος της Καλιφόρνια έστελνε γράμμα στην αστυνομία μετά από κάθε δολοφονία που διέπραττε. Κάποια στιγμή έστειλε κι ένα κομμάτι από το πουκάμισο ενός θύματος.

Τα γράμματά του τα υπέγραφε με κάποια συγκεκριμένα, κρυπτογραφημένα σύμβολα και κωδικοποιημένες λεπτομέρειες για κάθε έγκλημα που είχε κάνει. Αλλά εν αντιθέσει με τον BTK, ο Ζόντιακ δεν συνελήφθη ποτέ. Ίσως είναι ακόμη εκεί έξω

3. Beltway: Οι σκοπευτές με τα ταρώ

Η ομάδα των σκοπευτών του Beltway έσπειραν τον τρόμο στο Maryland και την Washington D.C. το 2002 όταν για 3 εβδομάδες πυροβολούσαν και σκότωναν από μακρυά, χωρίς προειδοποίηση ανυποψίαστα θύματα.

Μετά πλησίαζαν το πτώμα και άφηναν πάνω μια κάρτα ταρώ, αυτή με το Θάνατο.

Από την άλλη υπήρχε ένα σημείωμα για την αστυνομία: «Το όνομά μου είναι Θεός, για σας κύριε αστυνομικέ. Μην το αποκαλύψετε στον Τύπο».

Η αστυνομία δεν ακολούθησε ποτέ την επιταγή τους και μετά από ένα τρελό ανθρωποκυνηγητό συνέλαβε τον John Allen Muhammad και τον Lee Boyd Malvo. Ο δεύτερος ήταν μόλις 17 ετών! Ο Muhammad εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση το 2009.

4. Ο Night Stalker

Ο Richard Ramirez, αλλιώς ως “The Night Stalker” χρησιμοποιούσε ως υπογραφή το χαρτί ενός πενταγράμμου. Ο ίδιος εξήγησε (αφότου συνελήφθη) ότι το πεντάγραμμο συμβόλιζε την «αγάπη του για το Σατανά». Συνελήφθη το 1985. Κατά τη δίκη του προσήλθε στο δικαστήριο με ένα πεντάγραμμο στο χέρι.

Σηκώθηκε να μιλήσει και η πρώτη του φράση ήταν «Χαιρετώ στο Σατανά».  

Πέρασε την υπόλοιπή του στην πτέρυγα των θανατοποινιτών μέχρι το 2013 που πέθανε από καρκίνο.

5. Γράμματα από το Τζακ τον Αντεροβγάλτη

Αιώνες μετά παραμένει άγνωστη η ταυτότητα του αιμοσταγούς δολοφόνου που έσπειρε το θάνατο στο Λονδίνο στα τέλη του 1880. Πολλές εικασίες έχουν γίνει για την ταυτότητά του αλλά καμία δεν είναι βέβαιη.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το γράμμα του και έτσι πολλά ψευτογράμματα κατέκλυσαν κατά καιρούς τα μίντια και την αστυνομία. Μετά από αναλύσεις γραφολογικού χαρακτήρα ταυτοποίησε κάποια ως αυθεντικές επιστολές του Αντεροβγάλτη.

Μια από τις επιστολές με τον τίτλο «Από την Κόλαση» εστάλη στην αστυνομία μαζί με ένα ταριχευμένο κομμάτι ανθρώπινου νεφρού.

Αισίως τα χρόνια είναι πάρα πολλά πια και ο Αντεροβγάλτης δεν βρίσκεται... εκεί έξω.

6. Ο δολοφόνος Γελαστό Πρόσωπο

Οι φόνοι του Keith Hunter Jesperson δεν είχαν την απήχηση που ο ίδιος περίμενε στα μίντια. Απογοητευμένος λοιπόν ο κατά συρροήν δολοφόνος έγραψε μόνος του ένα γράμμα που ομολογούσε με το νι και με το σίγμα όλα του τα εγκλήματα με κάθε λεπτομέρεια. Υπέγραψε με ένα χαμογελαστό πρόσωπο.

Συνέχισε να γράφει στα μίντια και την αστυνομία μια επιστολή για κάθε του έγκλημα.

Συνελήφθη εξαιτίας αυτών και καταδικάστηκε σε τρις ισόβια.

Στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι έχει σκοτώσει 160 ανθρώπους. Η αστυνομία τον συνέδεσε με οκτώ δολοφονίες.

Η ματαιοδοξία είναι πράγματι θανάσιμο αμάρτημα...

Επιμέλεια Λήδα Δεληγιάννη

Με πληροφορίες από Reuters και LineUP