Overtoun: Η καταραμένη γέφυρα από όπου αυτοκτονούν άνθρωποι και σκύλοι

Εκ πρώτης αυτή η γέφυρα στο Dumbarton, της Σκωτίας, μοιάζει με μια γραφική γέφυρα με κάτι από μεσαίωνα της Γηραιάς Αλβιώνας. Όμως η γέφυρα Overtoun Bridge έχει το ανατριχιαστικό όνομα Γέφυρα Του Θανάτου. Και όχι τυχαία... Κάτι μάλλον δεν πάει καλά με αυτή τη γέφυρα: από εδώ έχουν αυτοκτονήσει αρκετοί άνθρωποι αλλά και 50 σκύλοι!

Κάτω από τη γέφυρα χάσκει ένας βραχώδης γκρεμός άνω των 15 μέτρων.

Όλα τα σκυλιά έπεσαν από το ίδιο ακριβώς σημείο, το διάκενο ανάμεσα στα δυο τελευταία στηθαία της γέφυρας, στη δεξιά πλευρά της. Το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι όλα τα περιστατικά (για ανθρώπους και σκύλους) έγιναν ηλιόλουστες μέρες, κάτι που είναι πολύ σπάνιο για τη Σκωτία.

Μάλιστα κάποια από τα σκυλιά που επιβίωσαν της πτώσης, επέστρεψαν στο σημείο και δοκίμασαν και πάλι να πηδήξουν ή τελικά πήδηξαν ξανά!

Το 1994, ένα τραγικό περιστατικό στοίχειωσε ακόμη περισσότερο τη γέφυρα: ένας 32χρονος, ο Kevin Moy έριξε από τη γέφυρα το μωρό αγοράκι του. Στη συνέχεια αποπειράθηκε και ο ίδιος να πέσει. Τον συγκράτησε η γυναίκα του. Το μωρό σκοτώθηκε. Στους αστυνομικούς είπε πως το παιδί το είχε καταλάβει ο Σατανάς...

Ο Moy εγκλείστηκε στο ψυχιατρείο με παράνοια.

Η μυστήρια... αύρα της γέφυρας συνδέεται και με Κέλτικους μύθους. Οι Κέλτες έλεγαν πως η περιοχή ήταν μια "λεπτή γραμμή" που χώριζε τον κόσμο των πνευμάτων από αυτόν της ύλης.

Μια εξήγηση (που δεν πείθει αρκετούς βέβαια) που έχει δοθεί είναι ότι στην περιοχή ακούγονται υπόηχοι, που δεν πιάνει το ανθρώπινο αυτί αλλά οι σκύλοι τους ακούν, ίσως εξαιτίας κάποιας κατασκευάστικής κακοτεχνίας της γέφυρας. Ένας ειδικός σε θέματα ζωολογίας, που μελέτησε το θέμα, ισχυρίστηκε πως η μυρωδιά από τις νυφίτσες που ζουν κάτω από τη γέφυρα έλκει τα σκυλιά.

Πάντως στη γέφυρα υπάρχει μια προειδοποιητική πινακίδα προς τους επισκέπτες να κρατούν με λουρί τα σκυλιά τους.

Με στοιχεία από την ιστοσελίδα The-Line-Up.com και το Reuters