Γιατί γέμισε το Instagram άνδρες με glitter;

Η νέα μόδα των Χριστουγέννων αφορά τους άνδρες, όσους δηλαδή έχουν γένια, και είναι ομολογουμένως πολύ παράξενη. Η τελευταία παράξενη τάση, που εμφανίστηκε στο Instagram και εξαπλώθηκε γρήγορα, δείχνει τους άνδρες να στολίζουν το μούσι τους με χρυσόσκονη σε διάφορα χρώματα.

Ροζ, πράσινα, ασημένια, μπλε: άνδρες διαφόρων ηλικιών ανεβάζουν φωτογραφίες τους στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με... στολισμένο μούσι. Η νέα μόδα γίνεται εν όψει των Χριστουγέννων, καθώς σύμφωνα με τα posts φέτος πρέπει να κλέψουν τις εντυπώσεις οι άνδρες.

Τα... χρωματιστά γένια ανεβαίνουν κυρίως στο Instagram αλλά και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, και κυρίως στο Facebook, με το hashtag #glitterbeards. Κάποιοι μάλιστα άνδρες φαίνεται ότι δεν αρκούνται μόνο στο να στολίσουν τα γένια τους, και στολίζουν και τα φρύδια τους στα ίδια χρώματα επίσης με χρυσόσκονη.

Η συγκεκριμένη τάση μπορεί να είναι αστεία και παράξενη αλλά δημιουργεί διάφορα τεχνικά προβλήματα όπως ότι... βουλώνει τους νιπτήρες και, το πιο βασικό, εμποδίζει στο φαγητό. Με κάθε μπουκιά οι στολισμένοι άνδρες τρώνε και αρκετή ποσότητα glitter. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τους φανατικούς της νέας τάσης να δοκιμάζουν όλο και νέα χρώματα και να τα βάζουν στον προσωπικό τους λογαριασμό, μαζεύοντας δεκάδες likes.

 

Τα πιο συνήθη χρώματα της νέας μόδας που όπως λένε όσοι συμμετέχουν θα σαρώσει στις γιορτές των Χριστουγέννων είναι το χρυσό και το ασημένιο, αλλά οι πιο τολμηροί δοκιμάζουν το ροζ και το φούξια επίσης.

Όπως λένε επίσης όσοι το δοκιμάζουν, δεν είναι καθόλου απλό να το κάνουν αυτό για να σταθεί ομοιόμορφα και στα γένια, και καμιά φορά και στα μαλλιά. Μάλιστα, οι... ειδικοί συμβουλεύουν προσοχή στις εισπνοές και ένα καλό σαμπουάν για το ξέπλυμα.

Ο επόμενος καιρός θα δείξει αν είναι μια προσωρινή τάση ή μόδα που ήρθε για να μείνει. Πέρυσι μια βρετανική διαφημιστική εταιρεία λάνσαρε τις χριστουγεννιάτικες λάμπες στα γένια και μάλλον φέτος αυτό εξελίχθηκε...