Σπάνια φωτογραφία του θρυλικού Billy the Kid ίσως πιάσει 5 εκ. δολάρια!

Ένας αντιπρόσωπος παλιών κερμάτων ίσως έκανε την τύχη του αφού οι αρχές πιστοποίησαν την αυθεντικότητα μιας φωτογραφίας του 1878, που δείχνει τον θρυλικό ληστή Billy the Kid με μέλη της συμμορίας του. Το σπάνιο ντοκουμέντο-τσιγκογραφία θα μπορούσε να αξίζει μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια αν και αγοράστηκε για μόλις 2 δολάρια σε ένα παλιατζίδικο στο Φρέσνο των ΗΠΑ, το 2010.

Η τσιγκογραφία τυπώθηκε ένα μήνα μετά το τέλος του Εμφυλίου και δείχνει τη συμμορία του διαβόητου κακοποιού να χαλαρώνει μετά από ένα γάμο και να παίζει κρίκετ με μέλη των Ρυθμιστικών Αρχών του Λίνκολν. 

" Η ιστορική σημασία της φωτογραφίας του Billy the Kid , παράλληλα με γνωστά μέλη της συμμορίας του και επιφανείς πολίτες του Lincoln County είναι ανυπολόγιστη - αυτό είναι ίσως το πιο συναρπαστικό κομμάτι της Δυτικής Αμερικής που έχουμε δει ποτέ " δήλωσε ενθουσιασμένος ο Donald Kagin , πρόεδρος της αντιπροσωπείας νομίσματων Kagin στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο θρύλος θέλει τον πιο διάσημο κακοποιό της Άγριας Δύσης να έχει πέσει νεκρός από τα πυρά του Σερίφη Pat Garrett το 1881 και να έχει ταφεί στο Fort Sumner.