Το ατύχημα που παρά λίγο να του στοιχίσει τη ζωή τον έκανε εκατομμυριούχο

Πολλοί σεναριογράφοι του Χόλυγουντ (και όχι μόνον) θα ήθελαν να είχαν γράψει ένα σενάριο που έστω να πλησιάζει την πραγματική ιστορία του Chad Mureta, του ανθρώπου που είχε ένα ατύχημα που παρά λίγο να του στοιχίσει τη ζωή αλλά αντί για αυτό τον έκανε εκατομμυριούχο. Ο Mureta είναι ένας από τους ανθρώπους εκείνους που η τεχνολογία τον έκανε μεγιστάνα αλλά ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι άνθρωπος της τεχνολογίας!

Το 2009 επέστρεφε στο σπίτι του από έναν αγώνα μπάσκετ. Η ζωή του πήγαινε μάλλον χάλια: είχε ήδη πουλήσει πολλά υπάρχοντα του στο eBay, για να εξασφαλίσει κάποια χρήματα ενώ είχε ήδη αποτύχει ως ιδιοκτήτης night club. Δούλευε ως μεσίτης, μια δουλειά που μισούσε, δεν ήξερε τι ήθελε να κάνει στη ζωή του (τότε ήταν 29 ετών). Και σαν να μην έφτανε αυτό, την ώρα που οδηγούσε στο βροχερό δρόμο, πετάχτηκε ένα ελάφι στο οδόστρωμα και άρχισε να τρέχει κατά πάνω του τρομαγμένο. Έκοψε το τιμόνι για να το αποφύγει, το αμάξι του αναποδογύρισε και έπεσε πάνω στο σιδερένιο φράγμα στην άκρη του δρόμου.

Ο ίδιος κατέληξε στην εντατική και ακόμη και όταν δεν διέτρεχε πια κίνδυνο η ζωή του, οι γιατροί του είπαν ότι έπρεπε να του ακρωτηριάσουν το αριστερό του χέρι, που είχε θρυμματιστεί κυριολεκτικά από τη σύγκρουση.

Όταν -μετά από 6 μήνες- ήταν να βγει τελικά από το νοσοκομείο χρωστούσε νοσήλια 100.000 δολαρίων! Τα οποία φυσικά δεν είχε να πληρώσει.

Θα πέρναγε αρκετούς μήνες ακόμη στο κρεβάτι, με φρικτούς πόνους. Ούτε τα παυσίπονα του πρόσφεραν ανακούφιση. Εκείνο τον καιρό, όπως εξομολογείται ο ίδιος στο BBC, σκεφτόταν να αυτοκτονήσει.

Το μοναδικό πράγμα που του κρατούσε μια στοιχειώδη επαφή με τον κόσμο ήταν το smartphone του. Ήταν και το μόνο πράγμα που έμεινε ανέγγιχτο κατά τη σύγκρουση: τα ρούχα αλλά και το όχημα του είχαν γίνει... κουρέλια!

Κοίταζε συχνά - λέει ο ίδιος- τους γιατρούς ή τους συγγενείς του να του απομακρύνουν το τηλέφωνο και σκεφτόταν ότι οι χρήστες των smartphones χρειάζονται μια εφαρμογή (app) που να κάνει το τηλέφωνο τους πιο ασφαλές.

Δεν ήξερε προγραμματισμό, ούτε κάτι ιδιαίτερο από τεχνολογία. Ήξερε όμως ότι κάτι έπρεπε να κάνει. Έτσι δανείστηκε 1.800 δολάρια από τον πατριό του. Δυο μήνες αργότερα, το πρώτο του δημιούργημα, το Fingerprint Security Pro ήταν σε ένα store εφαρμογών.

Μέσα σε ένα μήνα έβγαλε από αυτό 12.000 δολάρια!

The rest is... history!

Έκτοτε έχει στήσει και πουλήσει 3 εταιρείες mobile εφαρμογών και έχει φτιάξει πάνω από 50 εφαρμογές! Μεταξύ αυτών και τα διάσημα πλέον Emoji!

Οι εφαρμογές του έχουν γίνει downloading περισσότερες από 50.000.000 φορές.

Σήμερα δεν εργάζεται "πάνω από 1-2 ώρες την ημέρα στο App Empire," τη σημερινή του επιχείρηση. "Απλά για να βεβαιωθώ ότι όλα δουλεύουν ρολόι" λέει.

Ακόμη και σήμερα δεν ξέρει να φτιάχνει ο ίδιος εφαρμογές. Ξέρει όμως να λέει σε άλλους τι ακριβώς θέλει από ένα app αλλά και πώς να το προωθεί για να γίνει διάσημο!

Ακόμη αποφάσισε να κρατήσει το αριστερό του χέρι και ας μην ξαναγίνει ποτέ πλήρως λειτουργικό.