Ένα νέφος που ακτινοβολεί θα πνίξει το Covent Garden!

Στις 27 Σεπτεμβρίου ένα περίεργο νέφος που ακτινοβολεί θα πνίξει τη διάσημη σκεπαστή αγορά του Λονδίνου, το Covent Garden. Το νέφος που πλέει θα αποτελείται από 100.000 μπαλόνια που ακτινοβολούν.
Το ιδιαίτερο αυτό έργο τέχνης υπογράφει ο Γάλλος εικαστικός Charles Petillon (Σαρλ Πετιγιόν). Πρόκειται για το πρώτο του καλλιτεχνικό installation εκτός Γαλλίας. Διάλεξε το South Hall, του λονδρέζικου κτιρίου του 19ου αιώνα, και το τελικό γλυπτό εκτείνεται σε μήκος 54 μέτρων και πλάτος 12.
 
 
«Οι εισβολές μπαλονιών που δημιουργώ είναι μεταφορές. Στόχος τους είναι ν' αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα, δίπλα στα οποία ζούμε κάθε μέρα, χωρίς στην πραγματικότητα, να τους δίνουμε προσοχή» εξηγεί για τη σειρά γλυπτών του «Εισβολές», ο Charles Petillon.
 
Την εγκατάσταση «Χτυποκάρδι» φωτίζει από μέσα, ένα γλυκό, παλλόμενο, λευκό φως, ειδικά σχεδιασμένο να μιμείται τους χτύπους της καρδιάς.
 
 
 
«Με το "Χτυποκάρδι" θέλω να αναπαραστήσω το Κτίριο της Αγοράς σαν την παλλόμενη καρδιά αυτής της περιοχής, συνδέοντας το παρελθόν της με το σήμερα, για να επιτρέψω στους επισκέπτες να επανεξετάσουν τον ρόλο του στη καρδιά της ζωής του Λονδίνου», λέει ο Petillon.