Μετά το βίντεο κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, απειλές για βιασμό

Με βιασμό απειλούν την ηθοποιό Σοσάνα Μπ. Ρόμπερτς, η οποία σε σύντομο αυτό βίντεο, διάρκειας 2 λεπτών, όπου και πρωταγωνιστεί, περπατά σιωπηλή στους δρόμους του Μανχάταν, φορώντας ένα τζιν παντελόνι και ένα μπλουζάκι.

Στο βίντεο εμφανίζονται να την παρενοχλούν επανειλημμένα άνδρες προβαίνοντας σε σχόλια όπως “Έι, μωρό” ή “Έι, όμορφη”. Συνολικά, σε διάστημα δέκα ωρών, η Ρόμπερτς δέχτηκε περισσότερα από 100 τέτοια σχόλια, η υπόθεση φαίνεται να έχει και συνέχεια καθώς κάποιοι άρχισαν να απειλούν ότι θα τη βιάσουν.

Σημειωτεόν, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει το βίντεο , στο οποίο η Ρόμπερτς δημιούργησε με τον σκηνοθέτη Rob Bliss για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στο δρόμο.

Από τη στιγμή όμως που δημοσιεύτηκε στο Twitter η ηθοποιός άρχισε να δέχεται απειλές βιασμού στα σχόλια όσων έβλεπαν ή παρακολουθούσαν το βίντεο.

Καθώς εκείνη δεν τους απαντά, την κατηγορούν ότι είναι αγενής και ακολουθούν σχόλια όπως “χαμογέλα” ή “κάποιος σου είπε ότι είσαι όμορφη, πρέπει τουλάχιστον να πεις ευχαριστώ”.

Στο βίντεο, που έχει τίτλο “10 ώρες στην Νέα Υόρκη από την θέση μιας γυναίκας”, απεικονίζεται κάποια στιγμή ένας άνδρας που περπατά δίπλα της για ένα διάστημα 5 λεπτών, χωρίς να της απευθύνει ούτε μια λέξη, ενώ εκείνη δείχνει εμφανώς να τρομάζει.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του βίντεο, η ηθοποιός αντιμετώπισε εκατοντάδες σχόλια που χαρακτηρίζονται ως λεκτικές παρενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εμπειρίας, που διήρκεσε 10 ώρες. Χωρίς να υπολογίζονται τα κλεισίματα του ματιού ή τα σφυρίγματα θαυμασμού.