Ο επίδοξος διάδοχος του κρουασάν λέγεται Cronut!

To κρουασάν σύμφωνα με μαρτυρίες ότι για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή του στην Αυστρία τον 13ο αιώνα, όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι τα πρώτα του βήματα έγιναν στη Γαλλία.

Παρόλ' αυτά ξεκίνησε την επίσημη πορεία του προς την παγκόσμια αναγνώριση μετά το 1839, όταν άρχισε να παράγεται από βιεννέζικο φούρνο στην οδό Ρισελιέ 32 του Παρισιού, και το ανακάλυψε ένας Αυστριακός μόνιμος αξιωματικός του πυροβολικού, ο August Zang.  Ο Zang εκτίμησε τόσο το κρουασάν, που το ενέταξε στις καθημερινές του διατροφικές συνήθειες.

Αρκετά χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2013, ο chef Dominique Ansel, έκανε ένα ακόμα βήμα, δημιουργώντας τον διάδοχο του κρουασάν και του ντόνατ, το Cronut.

Γι' αυτή του την εφεύρεση ανακηρύχθηκε ο πιο καινοτόμος άνθρωπος του 2013, σύμφωνα με το Business Insider. Στη συνέχεια όλα πήραν το δρόμο τους και το Cronut άρχισε να βαδίζει στα δικούς τους ρυθμούς προς τη δόξα και την αναγνώριση.

Υλικά...

Η ζύμη ενός Cronut μπορεί να μοιάζει με αυτή ενός κρουασάν, διαφέρει όμως κατά πολύ στα υλικά και στο πάχος των φύλλων. Ζυμώνεται και στη συνέχεια τηγανίζεται σε λάδι από κουκούτσια σταφυλιού σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Στη συνέχεια αποκτά τρεις διαφορετικές γεύσεις με την προσθήκη επιπλέον υλικών. Ρολάρεται σε ζάχαρη, γεμίζεται με κρέμα ή καλύπτεται με γλάσο.

Στη συνέχεια, αρκετοί προσπάθησαν να απαντήσουν στην έμπνευση του Ansel. Ακολούθησε το βρετανικό Townie, ενώ η αλυσίδα Starbucks ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2013 την άφιξη ενός καινούργιου γλυκού, ονόματι duffin, παντρεύοντας muffin και ντόνατ.!

Το κρουασάν παρόλ' αυτά συνεχίζει να υπάρχει και να εξελίσσεται. Το αν απειλείται ή όχι είναι κάτι που μένει να ανακαλύψουμε στο μέλλον. Μέχρι στιγμής πάντως οι έταιροι εκπρόσωποι της σφολιάτας που ήρθαν κατά καιρούς στην επιφάνεια και έγιναν μόδα δεν κατάφεραν να το απειλήσουν ουσιαστικά.