Tα παλιά Lego σας, αξίζουν μια περιουσία!

Αν έχετε στο σπίτι σας παιχνίδια Lego, ιδιαίτερα αν είναι παλιά και όχι ανοιγμένα, φυλάξτε τα σαν τα μάτια σας - μπορεί να σας αποφέρουν μία περιουσία.

Η «μανία» Lego έχει κατακλύσει τις ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου και οι συλλέκτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν εκατοντάδες, ακόμα και χιλιάδες ευρώ για μία συσκευασία.


Για παράδειγμα, στο eBay, η πλήρης συλλογή με φιγούρες της οικογένειας Simpsons πωλείται για 8.000 ευρώ.

Τα συλλεκτικά ανθρωπάκια της Legoέχουν πλέον τόσο μεγάλη αξία στις ΗΠΑ που έχουν γίνει τρόπος συναλλαγής στον υπόκοσμο! Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας vocativ.com, τα Lego ανταλλάσσονται μεταξύ μελών του υποκόσμου σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ τα δέχονται και έμποροι ναρκωτικών στο Άμστερνταμ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Euronews, γίνονται στόχος αυξανόμενων ληστειών καθώς οι δράστες εισβάλουν σε καταστήματα, φορτηγά, ακόμα και σε σπίτια συλλεκτών, για να τα κλέψουν.

Για παράδειγμα, οι αρχές σε Νέα Υόρκη προχώρησαν στη σύλληψη μίας 53χρονης που έκλεψε 800 παιχνίδια από συλλέκτη στο Λονγκ Άιλαντ, εκτιμώμενης αξίας 45.000 ευρώ ενώ, στην Αριζόνα, εξαρθρώθηκε κύκλωμα τεσσάρων ατόμων, που βρέθηκε να κατέχει παιχνίδια συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.