Βαρυποινίτης απειλούσε δεσμοφύλακα με ροζ βίντεο

Το Εφετείο της Κύπρου απέρριψε την έφεση 37χρονου δεσμοφύλακα ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή άμεσης φυλάκισης 15 μηνών

Το Εφετείο της Κύπρου απέρριψε την έφεση 37χρονου δεσμοφύλακα ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή άμεσης φυλάκισης 15 μηνών, που κρίθηκε ένοχος για μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών εντός των Κεντρικών Φυλακών της Κύπρου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο 37χρονος υποστήριξε ότι ως δεσμοφύλακας υποχρεώθηκε, κατόπιν απειλών, να μεταφέρει ναρκωτικά στις Κεντρικές Φυλακές στον οποίο επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης 15 μηνών.

Όπως αναφέρει «δεχόταν απειλές και εκβιασμούς από πρώην βαρυποινίτη να προβεί στη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 200 γραμ. "Dream" (συνθετική κάνναβη).

Διαφορετικά, όπως τον εκβίαζε ο πρώην βαρυποινίτης, το όνομα του οποίου δεν αποκάλυψε, θα παρουσίαζε βίντεο όπου φαινόταν ο ίδιος γυμνός να λαμβάνει μέρος σε σεξουαλικές δραστηριότητες».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευα ο 37χρονος υποστήριξε περαιτέρω ότι «κάτω από το βάρος των εκβιασμών αυτών δέχτηκε να προβεί στη μεταφορά για να μην ξαναπεράσει αυτά που πέρασε μερικά χρόνια προηγουμένως όταν, μετά από κάποιο δημοσίευμα σε εφημερίδα, διεξήχθη εναντίον του πειθαρχική έρευνα για ισχυριζόμενες περιπτύξεις του ίδιου με ισοβίτες».

Σημειώνεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από πληροφορία της ΥΚΑΝ. Στη διάρκεια ελέγχου, λίγα μέτρα πριν περάσει την πύλη των φυλακών όπου μετέβαινε για εργασία, ο 37χρονος συνελήφθη να έχει στην κατοχή του τα ναρκωτικά.

Μελετώντας τα δεδομένα της υπόθεσης το Εφετείο απέρριψε την έφεση υποδεικνύοντας ότι «στην υπό κρίση περίπτωση η σοβαρότητα του αδικήματος που διέπραξε ο εφεσείων είναι εξ αντικειμένου δεδομένη, με επιβαρυντικό το στοιχείο ότι το διέπραξε όντας δεσμοφύλακας στις Κεντρικές Φυλακές και μάλιστα ένστολος.

Το γεγονός ότι το διέπραξε υπό καθεστώς εκβιασμού δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τη σοβαρότητα του αδικήματος, αλλά αντίθετα την επιτείνει εφόσον προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι όργανα του Νόμου και της Τάξεως -ως ήταν ο εφεσείων- είναι ευάλωτα σε εκβιασμούς και εύκολα υποχείρια παρανόμων για τέλεση έκνομων πράξεων».

Πηγή: Εφημερίδα Φιλελεύθερος