Απίστευτη γκάφα στην Κύπρο: Επέτρεψαν σε ισοβίτη να ιδρύσει κόμμα!

Ουδείς αντελήφθη ότι ο Ανδρέας Ονουφρίου διαμένει στις Κεντρικές Φυλακές και όχι στη διεύθυνση που έδωσε...

Σε μία απίστευτη γκάφα υπέπεσε η υπηρεσία Εφόρου Τήρησης Μητρώου Πολιτικών Κομμάτων της Κύπρου, εγκρίνοντας αίτηση εγγραφής νέου πολιτικού κόμματος, ηγέτης του οποίου είναι ένας ισοβίτης!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, ο Έφορος Τήρησης Μητρώου Πολιτικών Κομμάτων, Κ. Νικολαϊδης, έσπευσε κατόπιν εορτής να ανακαλέσει την άδεια εγγραφής του κόμματος με επικεφαλής τον ισοβίτη Ανδρέα Ονουφρίου, του οποίου προφανώς στελέχη είναι και άλλοι κατάδικοι των Φυλακών.

Ο ισοβίτης εκλήθη να επιστρέψει στον Έφορο το πιστοποιητικό εγγραφής του κόμματος. Όπως προκύπτει, ουδείς αντελήφθη ότι ο Ονουφρίου διαμένει στις Κεντρικές Φυλακές και όχι στη διεύθυνση που έδωσε, ως ηγέτης του κόμματος το οποίο βάφτισε «Κίνημα Δικαιοσύνης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Ονουφρίου έχει απασχολήσει πολλές φορές την κυπριακή Δικαιοσύνη για τα... κατορθώματά του. Είχε καταδικαστεί το 1996 σε 18ετή φυλάκιση για απόπειρα δολοφονίας δικαστή στη Λεμεσό και αποφυλακίστηκε το 2008, ενώ το 2012 η Αστυνομία τον κατονόμασε ως τον ηθικό αυτουργό του σχεδίου δολοφονίας του τότε Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη.

Το 2014 είχε δραπετεύσει από τις φυλακές όπου κρατείτο, και εντοπίστηκε αρκετές μέρες αργότερα, μεταμφιεσμένος σε γυναίκα.