Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πάει απόψε στην Κύπρο

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση Ακιντζί από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου φτάνει απόψε το βράδυ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Παρ' ότι η επίσκεψη είναι προγραμματισμένη από καιρό, έρχεται χρονικά σε μια στιγμή που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο λόγω της αποχώρησης, την περασμένη βδομάδα, του Μουσταφά Ακιντζί από τη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Στο πρόγραμμα των συναντήσεων του Τούρκου ΥΠΕΞ είναι επαφές με τον Μουσταφά Ακιντζί, τον επικεφαλής του ψευδοκράτους Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν και τον «υπουργό» Εξωτερικών, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Ο Μπαρίς Μπουρτζού, εκπρόσωπος του Μουσταφά Ακιντζί, άσκησε κριτική στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας ότι «δεν κάνει τα απαιτούμενα βήματα για την αντιμετώπιση της νέας (σ.σ: λόγω της απόφασης της Βουλής για αναφορά του ενωτικού δημοψηφίσματος στα σχολεία) κρίσης στις συνομιλίες».

Επίσης, σημειώνει ότι «στην ελληνοκυπριακή πλευρά υπάρχει προεδρικό σύστημα και το πολίτευμα παρέχει στον κ. Αναστασιάδη τις απαιτούμενες εξουσίες για την αντιμετώπιση της κρίσης».